“İzmir grevi işçilere örnek olmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“İzmir grevi işçilere örnek olmalı”

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, "Bu grev aslında tüm Türkiye’deki, tüm işkollarındaki işçilerin alması gereken en düşük maaşın ne olduğunu da gösterdi. Ön açıcı oldu. İzmir Belediyesi işçilerinin grevi ve mücadelesi örnek olmalıdır” dedi.

“İzmir grevi işçilere örnek olmalı”


DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasının İzmir Büyükşehir Belediyesinde başlattığı grevin yedinci gününde taraflar uzlaştı. Belediyede en düşük işçi maaşı 38 bin TL düzeyinden 66 bin TL düzeyine yükseldi.

Genel-İş Sendikasının grevi, sosyal medyada, özellikle CHP’liler tarafından sert dille eleştirilmiş, işçileri ve sendikayı suçlayanlar olmuştu. Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Halihazırda belediyede çalışan ve başka sendikalarda örgütlü olan işçiler 64 bin lira düzeyinde maaş alırken DİSK üyeleri 38 bin lira alıyordu. Bu grev, rakamdan ziyade eşit işe eşit ücret talebiyle yapıldı. Aynı işi yapan işçilerin aynı maaşı alması için yapıldı. Ancak grevin başından beri bu rakamlar manipüle edildi” dedi.

 

82 BİN LİRA MAAŞ İSTENDİĞİ İDDİASI GERÇEK DIŞI

 

İşçilerin, en düşük maaş 82 bin lira olsun yönünde bir talebinin olmadığını, 64 bin ila 66 bin lira düzeyinde bir talep olduğunu ifade eden Göksoy, “Bu rakam bile yoksulluk sınırının altındandır. Buna rağmen, günlerdir sendikamıza karşı yapılan linçi üzüntüyle izledik. İnsanların 14 bin lira emekli maaşına, 22 bin lira asgari ücrete mahkûm edildiği bir yerde, az olanı, kötü olan örneği göstermek doğru değil. Bu grev aslında tüm Türkiye’deki, tüm işkollarındaki işçilerin alması gereken en düşük maaşın ne olduğunu da gösterdi. Ön açıcı oldu. İzmir Belediyesi işçilerinin grevi ve mücadelesi örnek olmalıdır” dedi.

 

DİSK DEMOKRASİ VE HAK MÜCADELESİNDE HEP ÖN SAFTA 

 

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve yanlış ekonomi politikaları nedeniyle maaşların sürekli eridiğini ifade eden Başkan Göksoy, "Burada kabahatli ne işçidir ne de belediyedir. Burada suçu ekonomiyi bu hale getirenler de aramak gerekir. Çalışanları 22 bin lira asgari ücrete mahkum edenlerde aramak gerekir. DİSK, asgari ücret tespit komisyonunda olmamasına rağmen asgari ücretle ilgili en çok eylem ve etkinliği yapan kurumdur. TÜİK'in enflasyon oyunlarına karşı sürekli sahada olan, vergide adalet talebiyle sürekli eylem yapan, kayyumlara karşı, belediyelere yönelik operasyonlara karşı, demokrasi mücadelesinde hep sokakta olan bir kurumdur" dedi.