Bu kreşte çocukların bostanı var | Güney Gazetesi Mersin

Bu kreşte çocukların bostanı var

Toroslar Belediyesi binlerce çocuğa sebze fidesi dağıttı, evlerinin balkonlarında, bahçelerinde kendi bostanlarını oluşturmalarını teşvik etti. Toroslar Belediyesinin kurduğu gündüz bakımevinin bahçesinde de çocuklar kendi elleriyle fide dikti, bostan oluşturdu.

Bu kreşte çocukların bostanı var



Toroslar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün, çocukları kentsel tarımla tanıştırmak için başlattığı fide dağıtımı projesi devam ediyor. Belediye ekipleri, ilçedeki muhtarlık binalarının yanı sıra okul önlerinde stantlar kurdu, mahalle mahalle dolaşarak binlerce sebze fidesi dağıttı.

İçerisinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kekik ve mor reyhanın yer aldığı sebze fideleri, bir hafta içerisinde binlerce çocuğa ulaştırılırken, çocuklar bahçelerinde ya da balkonlarında fideleri ekerek kendi küçük bostanlarını kurdu.

 

ÇOCUKLAR SEBZE ÜRETİMİNİN HER AŞAMASINI GÖRECEK

 

Osmaniye Mahallesi’nde hizmet veren Toroslar Belediyesi Osmaniye Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minikler de kendileri için özel olarak hazırlanan fideleri öğretmenleriyle birlikte kreşin bahçesinde bostan alanına ekti, fidelerin ilk can sularını verdi.

Toroslar Belediyesi Osmaniye Gündüz Bakımevi’nde kurulan bostanı çocuklar sulayacak, bakımını çocuklar yapacak. Bir sebzenin yetiştirilmesinin tüm aşamalarına tanık olacak çocuklar yetişen sebzeleri de kendileri hasat edecek.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, çocukların doğayla erken yaşta bağ kurmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Çocuklarımızın doğayla bağ kurmasını çok önemsiyoruz. Onların küçük yaşta fidan dikmesi, fide dikmesi sadece çevre bilinci açısından değil, aynı zamanda sorumluluk duygularının gelişmesi açısından da çok kıymetli” dedi. (GÜNEY)