Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen yarışma öncesinde Silifke’de 48 okul ve kuruma yönelik robotik kodlama eğitimleri verildi.
Eğitimlerde Zahide Bilgen Bucak, Sevgi Orbay ve Melike Hüsniye Yılmaz görev alarak sürece katkı sağladılar. Toplamda 2510 öğrenci ve 168 öğretmen bu eğitimlerde aktif olarak görev aldı.
Yarışmaya hazırlık kapsamında, Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi ile Silifke Fen Lisesi iş birliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü adına 43 Otto Robot üretildi. Bu robotlar, 13 Mart’ta düzenlenen törenle yarışmaya katılacak okullara teslim edildi.
Toplam 35 okuldan 104 takımın katıldığı yarışma, ortaokul ve lise kategorilerinde gerçekleştirildi. Dereceye giren takımlar için düzenlenen ödül törenine Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu ve Şube Müdürü Bülent Akşahin de katıldı. Ödüller, Eroğlu ve Akşahin ve okul müdürleri tarafından öğrencilere takdim edildi.
Dereceye Giren Okullar:
Ortaokul Kategorisi
1. Atatürk Ortaokulu
2. Gazi Ortaokulu
3. Seyfettin Tatoğlu Ortaokulu
Lise Kategorisi:
1. Silifke Fen Lisesi
2. Silifke Fen Lisesi & Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesi (eşit puan)
3. Silifke Anadolu Lisesi
Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin teknolojiyi üretme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmede büyük katkı sağladığını vurgulayarak, emeği geçen mesai arkadaşlarına teşekkür etti. (GÜNEY)