DİREKTEN DÖNDÜK | Güney Gazetesi Mersin

DİREKTEN DÖNDÜK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kongre öncesi Mersin’de delegelerle buluştu. Tüm istatistiklerde önde olmalarına karşın şampiyonluğu kaçırdıklarını söyledi

DİREKTEN DÖNDÜK


ABİDİN YAĞMUR

 

Trendyol Futbol Süper Ligi’nde şampiyonluğu 3 puan farkla ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de gündem mevcut başkan Ali Koç ile eski başkanlardan Aziz Yıldırım’ın yarışacağı kongre süreci.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray’ın şampiyonluğundan saatler sonra Mersin’de Fenerbahçeliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

 

“KADERİN CİLVESİ Mİ, SİSTEMİN BİÇTİĞİ ROL MÜ?”

“Dün gece ufak da olsa tabi ki beklentilerimiz vardı” diyen Ali Koç, “Ne garip bir gerçektir ki Fenerbahçe tarihinin en yüksek puanını alıyoruz. 99 puan, 99 gol, en yüksek averaj, şampiyon olan kulüpten daha az mağlubiyet, deplasmanda namağlup, derbilerde 4 galibiyet bir beraberlik, bir yenilgi… Tüm istatistiklere rağmen şampiyonluğun kapısından döndük. Kaderin cilvesi midir diyelim, sistemin bize biçtiği rol müdür diyelim. Ama sonuçta bu sezon bana göre son derece başarılı bir sezondur.  Canınızı sıkmayın. Geçen hafta gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik” dedi.

 

 

“OFSAYTIMSI İŞLER GİBİ AKIP GİDİYOR”

Başkan olduğu 6 yıllık süre içinde Fenerbahçe’nin amatör sporlarda en başarılı dönemini yaşadığını kaydeden Ali Koç,  “Futbolda 6 senede sadece Türkiye Kupası şampiyonluğumuz var. Tabii ki bu Fenerbahçelilerin kabul edebileceği bir şey değil.  Geçen sene kora kor bir kadro kurduk. Dünya çapında bir hoca getirdik. Ama saha içinde mücadele ederken saha dışında yaşadıklarımız bize set vurdu. Bu sene de iyi bir takım kurduk. Böyle bir istatistik yok. Yetti mi yetmedi mi? Birkaç tane maç seçin, bakın. Geçen sene saydığımız ofsaytımsı işler gibi akıp gidiyor. Bunlar mazeret mi? Ama bunlar gerçek” ifadelerini kullandı.

 

AZİZ YILDIRIM’A MORİNHO GÖNDERMESİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin’deki kongre üyeleriyle buluşmasında, başkanlığa yeniden aday olan eski başkan Aziz Yıldırım’ın söylemlerini de eleştirdi.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe’nin 700 Avrupa kulübü içinde batmaya en yakın kulüp olduğunu, bunun UEFA raporlarına da yansıdığını ifade eden Ali Koç, “Borcu yarı yarıya indirdik. Kulübü sürdürebilir hale getirdik. Tünelin sonunda ışık var. Fenerbahçe artık yönetilmeyecek durumda değil. Gemiyi doğru istikamete çektik. Mali olarak iyi durumdayız. Ektiğimiz tohumlar meyvelerini vermeye başladı. Bugün Aziz Yıldırım çıkıyor, konuşuyor ama bize neyi bıraktığını, bu kulübün hangi direkten döndüğünü unutuyor. Bugün 40, 50 milyona hoca sözü veriyor, şampiyonluk sözü veriyor. Söz vermekle olmuyor” ifadelerini kullandı.

 

“FENERBAHÇE 20 YILDIR HAKSIZLIĞA MARUZ KALIYOR”

Galatasaray ile Riyad’da oynayacakları Süper Kupa finalinde yaşananların önemli bir kırılma noktası olduğunu ifade eden Ali Koç, o tarihten sonra kendilerine yönelik kumpasların arttığını söyledi.

“Ben olduğum sürece bizi şampiyon yapmazlar” söylemine de açıklık getiren Ali Koç, “Bu bir bıkkınlık söylemi değil aksine isyan söylemidir. Bu bizim temiz futbol misyonumuzla ilgilidir. Fenerbahçe 20 yıldır haksızlığa maruz kalıyor. Ama bizim dönemde dozaj arttı. Bir şekilde bizi camiayla karşı karşıya getirmek için yaptılar” dedi.