Çağrı Ünel davasında karar çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Çağrı Ünel davasında karar çıktı

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e yakınlığıyla bilinen eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, kendisine saldıran Kadirli Ülkü Ocakları üyesi bir kişiyi öldürmek suçundan yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Duruşmayı izlemek üzere Mersin’e gelen Sinan Ateş’in kız kardeşi Selma Ateş, kardeşini öldüren kişilerle Çağrı Ünel’i öldürmek isteyen kişilerin aynı odaklar olduğunu ileri sürdü.

Çağrı Ünel davasında karar çıktı


ABİDİN YAĞMUR

 

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, 15 Mart 2022 tarihinde, Mersin’in Toroslar ilçesinde bir banka şubesinden çıktığı sırada bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, Ünel’i dövüp videoya almaya çalışırken Ünel o an üzerinde bulunan ruhsatsız silaha davranarak ateş açtı. Açılan ateş sonucu Kadirli Ülkü Ocakları üyesi Emrullah Kaplan hayatını kaybetti.

Soruşturma ve dava sürecinde Emrullah Kaplan’ın beraberinde 10 kişiyle birlikte Kadirli ve Adana’dan Mersin’e geldiği, Mersin’de bir gün kaldıktan sonra olayın gerçekleştiği belirlendi. Mahkeme sürecinde tamamı Ülkü Ocakları üyesi olan sanıklar ve tanıklar, Çağrı Ünel’i tanımadıklarını, tesadüfen gördüklerini, olay saatinde o bölgede gezmekte olduklarını beyan etti.

Çağrı Ünel ise, saldırgan grubun kendisine bıçakla saldırdığını, birkaç kişinin saldırdığı sırada bir kişinin de video çekmeye çalıştığını, saldırının organize olduğunu, kendisinin nefsi müdafaa yaptığını ileri sürdü.

Çağrı Ünel’e yönelik saldırı ve bir Ülkücünün bu sırada ölmesinden yaklaşık 9 ay sonra benzer bir saldırı, Çağrı Ünel’in de yakın olduğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateşi’i hedef aldı. Ateş, bu saldırıda hayatını kaybetti ve Çağrı Ünel davası kamuoyunda daha fazla tartışılır hale geldi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Çağrı Ünel’e önce müebbet hapis cezası verdi, ardından fiilin haksız tahrik altında işlenmesini göz önüne alarak 12 yıl hapis cezasına çevirdi ve yasal indirimleri uygulayarak 10 yıl hapis cezasına hükmetti.

Bölge İstinaf Mahkemesinin cezayı az bulması üzerine dosyayı yeniden görüşen Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi bugün yapılan duruşmada kararında büyük oranda ısrar etti ve Çağrı Ünel’e 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Çağrı Ünel, mahkemedeki savunmasında kendisine saldıran kişilerle Sinan Ateş’i katleden kişilerin aynı merkezden talimat aldığını dile getirdi.

Duruşmayı izlemek üzere Mersin’e gelen Sinan Ateş’in kız kardeşi Selma Ateş, “27 aydır tutuklu olan Çağrı Ünel’in davasına girdik. Gördük ki Sinan gibi kara toprağın altına girerse Çağrı için adalet mi olacak? 11 kişi tek bir kişinin üzerine saldırmış.  Avukatları savunmaya geçiyor. Böyle bir durum yok. Sinan Ateş ile aynı kaderi yaşamaması için hep birlikte olmak zorundayız. Böyle bir örgütlü suç çeteleri. Hepsinin çete olduğunu biliyoruz. Deliller elimizde. Çağrı için hepimiz bir aradayız. Sinan Ateş için de 1 temmuzda Ankara adliyesinde bir arada olacağız. Çağrı’nın sonunun da Sinan Ateş gibi olmasını istemiyoruz. Nice Sinanların katledilmesini istemiyoruz. O yüzden Çağrı Ünel’e hürriyet, Sinan Ateş’e adalet diyoruz” ifadelerini kullandı.

Çağrı Ünel’in kardeşi Çağatay Ünel de, abisinin geçtiğimiz duruşmada, kendisine yapılan saldırı ile Sinan Ateş cinayetinin bağlantılı olduğuna dair belgeleri mahkemeye sunduğunu, duruşmalarda da bu durumu sözlü olarak dile getirdiğini anlattı.