“Saldırı paketi geri çekilsin” | Güney Gazetesi Mersin

“Saldırı paketi geri çekilsin”

Kamuda tasarruf genelgesinin daha fazla yoksulluk, işsizlik ve güvencesizlik getireceğini ifade eden kamu emekçileri Mersin’de eylem yaptı. ‘Saldırı paketi geri çekilsin’ şeklinde slogan alan memurlar, ‘Tasarruf tedbirleri adı altında emekçiler ve yoksullar açlığa mahkum ediliyor’ yazılı pankart açtı.

“Saldırı paketi geri çekilsin”


ELVAN KONUK

Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen kamu çalışanları kamuda tasarruf genelgesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu.

Kamuda Tasarruf Genelgesi’nin IMF’nin hazırladığı kemer sıkma paketlerinin bir kopyası olduğunu belirten Sümbül, “Bu tasarruf değil daha fazla yoksulluk, daha fazla işsizlik, daha fazla güvencesizlik, daha fazla angarya çalışma paketidir. Emeğe ve emekçilere saldırı, sermayeye yeni kaynak paketidir” dedi.

Paket ile kamu yatırımlarının daha da azaltılacağını dile getiren Sümbül, şu şekilde konuştu:

“Mevcut durumda kamu hizmetleri alanı ve kamu yatırımları özelleştirme politikalarıyla piyasaya açılması nedeniyle zaten alabildiğine sınırlanmış durumdadır. İtibardan, faizden, Kamu Özel İşbirliği adı altında yandaş şirketlere garanti ödemelerinden, güvenlik harcamalarından, Saray harcamalarından vazgeçmeyen iktidar gözünü kamu hizmetlerine ve kamu emekçilerine dikmektedir.

Biz kamu emekçileri ve onların gerçek temsilcisi KESK olarak; saldırı paketine karşı bir mücadele hattı örme sorumluluğuyla hareket edeceğiz.

Mücadele programımız kapsamında yapacağımız eylem ve etkinliklerimizi “Yoksulluk, İşsizlik, Güvencesizlik Paketine Hayır! Emekçiler Tasarruf Paketi Altında Yürütülen Saldırı Politikalarına Sessiz Kalmayacak!” şiarı ile gerçekleştireceğiz.  Saldırı paketine mücadeleyi yükselterek karşı koyacağız.”

 

KAMU EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ

 

“Kamudan tasarruf değil Saray harcamalarından tasarruf edilsin.

Vergide adalet sağlansın, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınsın.

Yandaşlara, “Beşli Çetelere” hazineden yapılan döviz garantili projelere, Kur korumalı mevduat soygununa son verilsin.

Bir dakikalık masrafı 2 emekli maaşına, bir aylık gideri iki büyükşehir belediyesi giderine denk olan Saray ve bağlı harcamaları kısılsın. Kamu idarecilerinin kimi zaman özel gezileri için dahi kullandığı lüks uçak ve makam harcamalarına son verilsin.

Üniversitelerdeki kaldırılan servisler tekrar hizmete alınsın.

Personel eksikliği giderilsin, personel alımında liyakati ortadan kaldıran, torpilin kapısını sonuna kadar açan mülakata ve siyasal kadrolaşmaya son verilsin.

Angarya çalışma yasaklansın, esnek ve uzaktan çalışma yönetmeliği hazırlıkları sonlandırılsın.

Gerçek ve özgür toplu sözleşme koşulları sağlansın.

Emeklilere insanca yaşayacakları maaş verilsin.”