Ya şampiyonluk ya şampiyonluk | Güney Gazetesi Mersin

Ya şampiyonluk ya şampiyonluk

Süper Lig yolundaki son engel Sigortam.net ile karşılaşacak olan Caretta yemin etti

Ya şampiyonluk ya şampiyonluk


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play-off final serisi ilk maçında cuma günü İstanbul ekibi Sigortam.net ile karşılaşacak. Saat 20.30’da BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak. Müsabakayı Mehmet Karabilecen yönetecek, yardımcılığını ise İbrahim Altıntaş ile Mesut Öztürk yapacak. İkinci maç ise 26 Mayıs Pazar günü yine İstanbul’da oynanacak. İki takım 3. maçta ise 30 Mayıs’ta Mersin’de karşı karşıya gelecek. Seride durumu 3-0 yapan şampiyon olacak. Seride durumun 2-1 olması durumunda 4. maç Mersin’de oynanacak. 2-2’lik eşitlik durumunda ise iki takım 5. maçta yeniden İstanbul’da karşılaşacak.

Carettalar Edip Buran Spor Salonu’nda Mersin’deki son hazırlıklarını yaptı. Güney Gazetesi’nin de takip ettiği Başantrenör Can Sevim idaresindeki antrenmanda Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ da takımı yalnız bırakmadı. Takım havayolu ile İstanbul’a gitti.

 

 

“O KUPAYI MERSİN’DE KALDIRACAĞIZ”

MSK Başkanı Berkay Üstündağ GÜNEY’e yaptığı açıklamada “Sene başından beri hedeflerimiz belli idi. Bazı aksaklıklarımız oldu ama toparlanmasını iyi bildik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in arkamızda olduğu bilmek bizi motive etti. Bu şehre verilecek bir kupa sözümüz vardı. İnşallah o kupayı Mersinlilere Mersin’de vereceğiz. O yüzden herkesi Mersin’deki maçlara davet ediyoruz. O anlara şahit olmalarını istiyoruz” dedi.  

Final serisine her zamankinden daha fazla odaklandıklarını anlatan Üstündağ şunları söyledi: “İlk iki seri İstanbul’da olacak. Oyuncularımızın İstanbul’da 2’de 2 yaparak Mersin’e geleceğine inanıyorum. Takımımızda birlik ve beraberlik var. Herkes play-off şampiyonluk kupası almaya odaklandı.”

 

 

SEVİM: HEDEFE BİR ADIM KALDI

 

Başantrenör Can Sevim ise Mersin’e geldiğinden beri bir tane hedefleri olduğuna dikkat çekerek, Herkes bu takımın Süper Lig’e çıkacağına inanıyordu. Hedefimize bir adım kaldı. Kazanma arzusu ile maçlar oynayarak bu günlere geldik. Bu bizim için çok önemli. Sezon boyunca güçlü olduğumuz gösterdik play-off oynamaya hak kazandık. Play-offt’a tek rakibimiz kaldı. Onu da geçip şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

“MERSİN’DE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

Maç maç baktıklarını ilk hedeflerinin birinci maçı kazanmak olduğunu ifade eden Sevim, “İstanbul’dan kazanarak dönüp Mersin’de şampiyon olmak istiyoruz. Rakibimiz güçlü ve geniş kadrosu olan iyi teknik ekibi olan önemli bir ekip. Yönetimimiz ve Mersinliler takımlarının Süper Lig’de olmasını çok istiyor. Gerekli desteği sağladılar. Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaptan Yiğitcan Turna ise “Sezon başından beri takımın Süper Lig’e çıkması için mücadele ediyoruz. Oyuncular ve taraftarımız final serisine hazırız. İstanbul’dan avantajlı bir skorla dönerek Mersin’de şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz” dedi.