“Herkesin belediye başkanıyım” | Güney Gazetesi Mersin

“Herkesin belediye başkanıyım”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’ kapsamında ‘Gençlik Buluşması’ gerçekleştirdi.

“Herkesin belediye başkanıyım”


Seçer, “Ülkenin rahatladığını görüyorum, Mersin seçimleriyle ilgili şunu duyuyorum; ‘Ben Vahap Başkan’a oy vermedim ama kazandığı için mutluyum’ diyenler var. ‘Şu ya da bu sebeple, ideolojik veya farklı sebeplerle elim oy vermeye gitmedi ama Mersin’in huzurundan, Mersin’e yapılan hizmetlerden, ayrımcılık olmamasından çok mutluyum, böyle devam etmesini istiyorum’ deyip mutluluğunu ifade edenler oluyor” dedi.

Bir belediye başkanının kapsayıcı olması gerektiğine vurgu yapan Seçer, “Ben Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanıyım ama herkesin belediye başkanıyım. Şimdi seçim sonuçlarını iyi okursanız; benim söylemlerimin sandıktan çıkan oy oranıyla vücut bulduğunu görürsünüz” diye konuştu. 

 

“MERSİN’DE ARADIĞIMIZ; HUZUR VE KARDEŞLİK”

 

Mersin’de seçimlerde alınan yüzde 60 oy oranının toplumun her kesiminden insanın katkılarıyla olduğunu kaydeden Seçer, “Birçok ideolojik görüşü bir araya getiren başkan figürü düşünün. O figür de şahsımdır ve insanlar oy verdi. Mersin’de aradığımız huzur ve kardeşlik değil mi? Bu insanlar Vahap Seçer’in şahsına, yönetim anlayışına, söylemlerine ve uygulamalarına değer verip oy vermişse farklı kutuplarda da olsalar onun şahsında gönül bağı kurarlar” dedi.

 

“KATILIMCI DEMOKRASİYİ MERSİN’DE ÖRMEK İSTİYORUZ”

 

Mersin’in bölge olarak çok stratejik olduğunu ve her çeşitten insana ev sahipliği yaptığını kaydeden Seçer, “100 enstrümanlı bir orkestrayı yöneten maestro gibi, hiç kakofoni çıkmıyor. Eğer iyi bir müzik çıkıyorsa maestro işini iyi yapıyordur. İşte kent yönetimi bu, her enstrümanın sesinin o harmoniye bir katkısı var. Bu kentte birçok sesliliği yaratırsınız ve bu da güzel bir müzik tınısına dönüşebilir” ifadelerine yer verdi. İsteğinin katılımcı demokrasiyi Mersin’de örmek ve Türkiye’ye bu konuda örnek olmak olduğunu belirten Seçer, “Kentte bunu hakim kılarsak, Türkiye’ye örnek bir kent olduğumuz gibi bu anlayışla kenti çok büyük noktalara getireceğini hep beraber göreceğimizi umut ediyorum” sözlerine yer verdi.

 

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE ULAŞIM 1 TL DEĞİL”

 

Öğrencilere otobüsün hala 1 TL olduğunu hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2020 yılında 2024 yılına kadar 1 TL tutacağına dair söz verdiğini hatırlatarak, “Toplu taşıma araçları bir belediye için ticari faaliyet değildir. Bir kamu hizmetidir, tamamen destek gerektirir. Süspansiyona ihtiyaç duyar, her belediyenin kabulü süspansiyon oranının yüzde 50’yi geçmemesi yönündedir. Geçen yıl 500 milyon lira toplu taşımaya destek vermemiz gerekirken 750 milyon lira destek verdik. Bu; size yapacağımız yol, okuma salonu, gençlik merkezi, ucuz yemek, içmek imkanını bu tarafa aktarmak demektir. Türkiye’nin hiçbir tarafında 1 TL’ye ulaşım yoktur” diyerek sözünden dönmediğinin altını çizdi. (Haber Merkezi)