MSK şampiyonluğa kilitlendi | Güney Gazetesi Mersin

MSK şampiyonluğa kilitlendi

Sarı Siyahlıların finaldeki rakibi “sigortam.net” oldu

MSK şampiyonluğa kilitlendi


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play-off finalinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün  (MSK) rakibi İstanbul ekibi Sigortam.net oldu.

TBL play-off yarı final 4. maçında Gaziantep Basketbol'u deplasmanda 91-74 yenip seride durumu 3-1’e getiren MSK’nın finaldeki rakibi Finalspor’u 67-63 yenerek seride durumu 3-2 yapan Sigortam.net oldu. Normal sezonu önde tamamlayan Sigortam.net’in ev sahibi avantajı nedeniyle ilk maç 24 Mayıs Cuma günü, ikinci maç ise 26 Mayıs Pazar günü İstanbul’da oynanacak. İki takım 3. maçta ise 30 Mayıs’ta Mersin’de karşı karşıya gelecek. Seride durumu 3-0 yapan şampiyon olacak. Seride durumun 2-1 olması durumunda 4. maç Mersin’de oynanacak. 2-2’lik eşitlik durumunda ise iki takım 5. maçta yeniden İstanbul’da karşılaşacak. Carettalar normal sezonda İstanbul’da oynanan maçı kaybederken evindeki ikinci maçı kazanmıştı.   

 

SEVİM: ŞAMPİYON OLACAĞIZ

MSK Başantrenörü Can Sevim, GÜNEY’E yaptığı açıklamada rakiplerini yakından ve net olarak tanıdıklarını ifade ederek “Oyuncular bu ligde uzun yıllar oynayan isimler. O yüzden oyuncu özelliklerine de son derece hakimiz. Ligin ikinci yarısında kendi evimizde oynadığımız maçta da rakibimize karşı ciddi bir üstünlük kurmuştuk. Takım stratejimiz oyun yapımız aynı düzende. İçeride de dışarıda da galip geleceğimizi düşünüyorum. Bu saatten sonra kimin geldiği bizi ilgilendirmiyor. Tek bir hedefimiz var şampiyon olup Süper Lig’e çıkmak. Kim gelirse finalde zorlu bir seri olacak. Şimdi Sigortam.net’te bunu yaşayacağız. Bunu da başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

TARAFTARA TEŞEKKÜR  

Rakipleri ile ilgili hazırlıkları çok önceden yaptıklarını anlatan Sevim şöyle devam etti: “Yarı final serinin erken bitmesi bizim için avantaj oldu. Gaziantep serisinde inanılmaz bir taraftar desteği vardı. Takıma Mersin’deki maçlarda sezon boyunca karşılaşmadığımız kadar bir destek çıktı. Taraftarımıza teşekkür etmek lazım. Finalde onların desteği ile buradaki maçları zaten kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Orada da deplasmanda alacağımız galibiyetlerle şampiyon olacağız.”

 

“HERKES HEDEFE ODAKLANDI”

Oyuncularından Gökhan Yazıcıoğlu’nun sakatlığı devam ettiğini hatırlatan Sevim şunları söyledi: “Onun dışında ufak tefek sıkıntılarımız var ama geldiğimiz noktada oyuncularımız kendilerini düşünmeden özverili bir şekilde takımın şampiyonluğu için sakatlıkları olsa bile gözlerini kapatarak o acıya rağmen yapmaları gerekeni yapıyorlar. Herkes hedefe odaklanmış, şampiyonluğa kilitlenmiş durumda.”