Homurlu şen şakrak | Güney Gazetesi Mersin

Homurlu şen şakrak

Mersin 33 FK’yı mağlup ederek kümede kalan Balkan Kurtları’nda büyük sevinç yaşanıyor

Homurlu şen şakrak


HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) baraj maçında Mersin Süper Amatör Lig ekibi Mersin 33 FK’yı 1-0 yenerek kümede kalmayı başaran Homurlu 1951 Spor’da büyük coşku yaşanıyor.

Homurlu 1951 Spor Teknik Diröktörü Derviş Darende, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, son maçın zor olacağını bilerek sahaya çıktıklarını ifade ederek “Rakibimiz umudunun kaybolmasını istemiyorlardı. Son şansları idi. Ellerinden gelen bütün mücadeleyi sahaya yansıtacaklarını biliyorduk. Bizi iyi analiz etmişler. Geriden oyun kurmaya başladılar. Bizi üzerlerine çekmeye çalıştılar. İlk yarıda bunu uygulamaya çalıştılar. Kontrollü başladık. Üzerimize gelmeleri için uğraştık. Oyunu iyi analiz ettikleri için üzerimize gelmediler. Bizde ikinci yarı farklı bir oyun formatı ile sahaya çıktık. İstediğimiz pozisyonları yakalamaya başladık. Golü bulduk. Galibiyet geldi. Maçın hiçbir zaman uzatmaya ve penaltılara gideceğini düşünmedik. 90 dakikada işi zorda olsa bitireceğimizi biliyorduk” diye konuştu.

 

 

 

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN BAL’DA KALDIK”

Başkan ve yönetimle birlikte oyuncuları motive ederek üzerlerindeki stresi almaya çalıştıklarını anlatan Darende şunları söyledi: “12 yıl boyunca Mersin’de baraj maçında Süper Amatörden gelen takımlar BAL’daki takımları yenerek play-off’ları kazanmışlar. Biz 12 yıl sonra biz geleneği bozduk. 12 yıl sonra ilk defa play-off’ta BAL’daki takım olarak Süper Amatördeki takımı yenerek yine BAL’da kalmayı başardık. İnsanların umudunu kaybettiği, küme düşer, bu imkanlarla BAL’da mücadele edemez dedikleri takımı canlandırdık. Bir bütün haline getirdik. Biz olma yolunda ilerledik. Biz olduk. Algımız galibiyetler bunun bir ispatı oldu. Normal sezonu 1 puanla il birincisinin gerisinde bitirdik. Bırakın baraj oynamayı bu takım düşer dediler. Düşmedik. Bu kadar imkansızlıklara rağmen büyük bir başarı örneği gösterdik. Ligde kalmayı sonuna kadar hak ettik.”