MERSİN “KURAL HATASI” DİYOR | Güney Gazetesi Mersin

MERSİN “KURAL HATASI” DİYOR

TFF 2. Lig play-off maçında 1461 Trabzon’a elenen Kırmızı Lacivertliler, maçın tekrarı için TFF’ye başvurdu

MERSİN “KURAL HATASI” DİYOR


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup Play-off 2. tur ilk karşılaşmasında evinde golsüz berabere kaldığı 1461 Trabzon FK’ya deplasmandaki ikinci maçta 2-1 yenilerek elenen Yeni Mersin İdman Yurdu, maçın 72. dakikasında hakem Ömer Tolga Güldibi’nin aleyhlerine verdiği penaltı kararında kural hatası olduğu gerekçesiyle TFF’ye başvurdu. Başvuruda 1461 Trabzon’un hükmen mağlup sayılması bunun kabul edilmemesi durumunda 72. dakikadan başlayarak maçın tekrarlanması veya maçın baştan tekrarlanması istendi.

Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında play-off süreci ile ilgili bilgi vererek 1461 Trabzon ile oynadıkları ilk maçta 20 bin taraftarlar futbol resitali nasıl çekilir bütün Türkiye’ye gösterdiklerini söyledi.

İkinci turda karşılaşacakları olayları tahmin edip sahalarındaki maçı kazanarak Trabzon’a avantajlı gitmek istediklerini ama yapamadıklarını anlatan Yiğit, “Rövanş maçına giderken hakem Ömer Tolga Güldibi’nin ismi geldi. Hakem daha öncesi maçlarda da skandal kararlara imza atmıştı. Bu konuda açıklama yaparak bütün futbol kamuoyunu, TFF’yi ve Merkez Hakem Kurulu’nu endişemizi dile getirmek için uyardık. Sağlıklı sonuç alamadık” dedi.

 

HAKEM PSİKOLOJİK YILDIRMA POLİTİKASI UYGULADI

Hakemin maçta çok sayıda oyuncularına gözünü kırpmadan sarı vererek psikolojik yıldırma politikası uyguladığını iddia eden Yiğit şöyle devam etti: “65. dakikada Ferhan Evren’in kaleci ile karşı karşıya kalıp boşta kalan futbolcumuza pası verdikten sonra kalecinin kıyım yaparcasına ayağına çok sert müdahalesini hakem görmezden gelerek penaltı çalmadı. 72. Dakikada kalecimiz Sertaç’ın topu çeldikten sonra rakip futbolcunun ayağını Sertaç’a takarak kendini yere attığı pozisyonda hakem haksız bir şekilde adaletsiz bir şekilde penaltı düdüğünü çalarak alın terimizi hakkımızı gasp etmeye yönelik eylemlerine devam etti. Daha sonra hakem yine adaletsiz kararları koca İdman Yurdu camiasının koca bir şehrin şampiyonluğunu, umutlarını, alın terini hakkını hukukunu gasp ederek bizleri yarışın dışına itmiştir. İdman Yurdu camiası olarak hakeme hakkımızı helal etmiyoruz. Hakemin neden adaletli bir yönetim sergilemediği konusunda açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

 

MHK’YA ÇAĞRI

Merkez Hakem Kurulu’na hakemin verdiği skandal kararlarla ilgili gerekli incelemeleri yapması için çağrıda bulunan Yiğit, şöyle devam etti: “Hakemin ne kadar adaletsiz bir yönetim sergilediği görüntülerde var. Eski hakem Deniz Ateş Bitnel maçımızdaki pozisyonlarla ilgili “Kaleci net olarak topa hamle yapmış, çelmeyi başarmış, kaleciye sonrasında takılan futbolcunun kendisi” diyor. Bir faul çalacak ise defans lehine çalınmalı. Sertaç’tan sonra defans oyuncumuza yapılan faulden dolayı. Geç kalan müdahale hücum oyuncusu tarafından yapılıyor. Asla penaltı değil diyor. Bu açıklama bizim hakkımızın çalındığını gösteriyor.”