‘Dilden Dile’ sanat | Güney Gazetesi Mersin

‘Dilden Dile’ sanat

Maia Art Gallery’de açılan Dilden Dile isimli karma sergide Ressam Ayşen Özcan, Duygu Ak, Mazlum Cabir Uluyol, Emine Budak, Koray Zırhlı ve sanatçı adayı Teoman Arda Canbaz’ın eserleri sanatseverlerden tam not aldı. Galeri kurucusu Koray Zırhlı, “Sanatın dili karmaşık bir dildir ve bu dilde kurulan cümle ister iyi ister kötü olsun, gösterenin samimiyeti önemlidir. Üretimde kaygılar farklı olabilir. Sergimiz dilden dile, bu kaygıları bir araya getiriyor” dedi.

‘Dilden Dile’ sanat


Mersin'de yeni açılan Maia Art Gallery düzenlediği ‘Dilden Dile’ isimli ikinci karma sergi ile sanatseverlerle buluştu.

"Dilden dile'' başlığı altında düzenlenen sergiye ressam Ayşen Özcan, lotuslar ve periler temalı resimleri ile sanatseverlerin gönlünde taht kurdu.

Sergiye katılan ressamlar Duygu Ak, Mazlum Cabir Uluyol, Emine Budak, Koray Zırhlı gibi sanatçıların ve henüz lise öğrencisi olan sanatçı adayı Teoman Arda Canbaz'ın resimleri sanatseverlerden büyük takdir topladı.

Galeri sahibi aynı zamanda sanatçı Koray Zırhlı 'dilden dile' adlı sergiyi şöyle tanımladı:

“Sanat bir dil ve bu dili kullanan her sanatçı dilin olanaklarıyla kendi hikayesini anlatır. Sergideki eserlerden elde edilecek izlenimler, bu farklı hikayeler ve yansıttığı imgeler, izleyicinin düşsel dünyasında yeniden yorumlanıp belleğin süzgecinde yepyeni anlamlara doğru yolculuğa çıkarken belki de dilden dile yayılacak. Mersin'de Kushimato’da kurulan Maia Sanat Galerisi, düzenlediği ikinci karma sergi 'dilden dile' ile 25 Mayıs tarihine kadar tüm dostlara açıktır. Yapılan her şey aynı aslında. Daha iyi diye bir şey yok, yalnızca çaba, her çabanın arkasında bir hayat.” (Haber Merkezi)