“Faturayı bize değil zenginlere kesin” | Güney Gazetesi Mersin

“Faturayı bize değil zenginlere kesin”

Emekliler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tasarruf tedbirlerini zenginlerden başlatma çağrısı yaptı: “Bizler bu ülkenin bu hale gelmesinden sorumlu değiliz. Sorumlu olanlardan hesap sorun, faturayı onlara kesin.”

“Faturayı bize değil zenginlere kesin”


ABİDİN YAĞMUR


Mersin’de Türkiye Emekliler Derneği, 2021 Tüm Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğinde örgütlü emekliler hayat pahalılığına, geçim sıkıntısına dikkat çekmek ve emekli maaşlarına ek zam yapılması talebini dile getirmek amacıyla eylem yaptı.

Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde emekliler “Mutfakta yangın var, geçinemiyoruz” ve “Sefalet ücretine hayır, geçinemiyoruz” yazılı pankartlar açtı. Bir emekli de ağzını bantladı ve “Susma! Susmak adaletsizliğe ortak olmaktır” yazısı taşıdı.

 

 

“BİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN”

 

Eyleme katılan emeklilerin gündeminde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarrıf tedbirleri vardı.

2021 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek tasarruf diyor. Biz de diyoruz ki mesela tefecilere giden hortumu kesin.  Mesela tarım ülkesi olan ülkemizde samanı dışarıdan, mısırı dışarıdan almayın. Çiftçiyi destekleyin. Mesela birilerine peşkeş çektiğiniz fabrikalarımız kamulaştırın, üretime açın. Bizi kandırmaktan vazgeçin. Bizi fakirleştirirken çevrenizdekileri zenginleştiriyorsunuz. Bizi kandırıyorsunuz. Vazgeçin. Çerez fiyatına yaptığınız bu tasarruflar biz emekçileri, biz yoksulları, biz köylüleri vurmakta. Bizler bu ülkenin bu hale gelmesinden sorumlu değiliz. Sorumlu olanlardan hesap sorun, faturayı onlara kesin” dedi.

 

“BİZ YEREL HALKI DAHA DA YOKSULLAŞTIRACAKLAR”

 

31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerden AKP hükümetin ders alması gerektiğine işaret eden Kurt, “Yaptıkları uygulamalardan görrüyoruz ki AKP hükümeti 31 Mart Seçimlerinden ders almadı. Harfiyen uyguladıkları IMF programı gösteriyor ki, Mehmet Şimşek’in tanımıyla biz yerel halkı daha da yoksullaştıracak, açlıkla imtihan edecekler. Temel gereksinimlerimizi karşılamak için kullandığımız kredi kartlarına bile tefeci faizi uyguladılar. Önümüzde seçimsiz geçecek altın gibi 4 yıl var diyerek uluslararası tefecilere güvence veriyorlar. Taksitleriniz için endişelenmeyin diyorlar. Gündemlerinde dolar milyarderlerine servet vergisi getirmek yok. İthalata bağımlılığı azaltmak yok, kamulaştırma, planlı ekonomi yok. Biz emekçiler sizin programınızın çıkar yol olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA SABİTLENMELİ”

 

Vergide ve gelirde adalet istediklerini, tüm emeklilerin insanca yaşanabilecek bir maaş alması için mücadele ettiklerini kaydeden Kurt, “Emeklilere milli gelir artışından pay verilsin. En düşük emekli maaşı en düşük memur maaşına sabitlensin. Emekli aylıkları bağımsız kurumlarca açıklanan gerçek enflasyon oranına göre otomatik olarak güncellensin” dedi.

Emekliler eylemde “Kurtuluş yok tek başına”, “Vur vur inlesin, saray emekliyi dinlesin”, “Emekliler birleşin iktidara yerleşin” şeklinde sloganlar attı.