Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi


Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi üyeleri, kentin kültürel ve tarihi yerlerini gezerek şehrin sahip olduğu değerleri yakından görme fırsatı buldu.

Çocuklar ilk olarak, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında, nesli tükenmekte olan canlılarla ilgili bilgi sahibi olan öğrenciler, Akdeniz sahilleri ve koruma alanları hakkında detaylı bilgi edindiler. Araştırma görevlilerinin, çocukların kafasına takılan soruları cevapladığı etkinlikte çocuklar sahile inerek, kentte yer alan endemik türleri yerinde inceledi.

Gezi programının 2. durağında ise Silifke Gazi Çiftliği yer aldı. Çocuklar burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı tarım seferberliğinin durağı olan ve cumhuriyet tarihinde kurulan ilk tarım kredi kooperatifi binası olma özelliği ile tarihi öneme sahip olan Gazi Çiftliği binasını gezdiler.

Çocuklara, daha önce atıl durumda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi ile yeniden hayat bulan Gazi Çiftliği ile ilgili bilgilendirici kısa bir film izletildi. Son olarak ise Atatürk’ün doğup büyüdüğü ev ile benzerlik taşıyan ve Silifke’de yer alan Taşucu Atatürk Evi ziyaret edildi. Evin her bir odasını ayrı ayrı inceleyen çocuklar, duygu dolu anlar yaşadı. Gün boyunca kültürel ve tarihi pek çok yeri gezen meclis üyesi çocuklar, eğlenirken öğrendikleri keyifli bir gün geçirdiler. (Haber Merkezi)