Seçer, ’su fiyatları yüksek’ eleştirilerine yanıt verdi | Güney Gazetesi Mersin

Seçer, ’su fiyatları yüksek’ eleştirilerine yanıt verdi

MESKİ Genel Kurulunda gündem Mersin’deki içme suyu faturalarının yüksekliğiydi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Vahap Seçer, fiyatların yüksekliğini enflasyona bağladı. Seçer, Pamukluk Barajından Mersin’e su verilmesi durumunda faturaların yüzde 30 oranında düşeceğini kaydetti.

Seçer, ’su fiyatları yüksek’ eleştirilerine yanıt verdi


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) genel kurulu toplandı. Faaliyet raporunun görüşülüp oylandığı toplantıda gündem su faturalarıydı. Genel kurul üyelerinin “Mersin’de su çok pahalı” eleştirileri arasında kürsüye çıkan Başkan Vahap Seçer, “Su fiyatlarının yüksekliği konusu sıkça konuşulan bir konu. Tabi ki mevut su fiyatlarının daha aşağısında su temini sağlamak isteriz. Hiçbir belediye başkanı hizmet ulaştırırken bedel ödenen ücretlerde bir tüccar kafasıyla, ticari kafayla düşünmez” dedi.

 

FATURALARDA İNDİRİM İÇİN PAMUKLUK SUYU BEKLENİYOR

 

Mersin şehir merkezinin kullandığı suyun yüzde 85’inin Berdan’dan geldiğini, bu nedenle elektrik maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyen Vahap Seçer, Pamukluk Barajının Mersin’e su vermeye başlamasıyla faturaların yüzde 30 oranında düşeceğini kaydetti. Seçer, bu konuda DSİ ile 2016 yılında imzalanan protokolün hayata geçirilmemesinin Mersin’in vakit kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. Seçer, Pamukluk Barajından su temini için 80 milyon avroluk yatırım yapacaklarını da kaydetti.

 

BAZI BELEDİYELER SEÇİM POLİTİKASI UYGULADI, FİYATLARI ARTIRMADI

 

Seçer, “Geçtiğimiz temmuzdan beri birçok belediye seçim politikası uyguladı. Artırması gereken su fiyatlarından imtina ettiler. Biz fiyat da artırmadık. Her belediyenin uyguladığı gibi TÜFE + ÜFE bölü iki biçiminde enflasyon oranlarını yansıttık. 20 ay aradan sonra 2023 yılı başında bir fiyat düzenlemesi yaptık. O kadar yüksek enflasyona rağmen yüzde 25’ten söz ediyorum. Ve onu da temmuzdan sonra uygulamaya başladık. Yapı malzemeleri, çalışanların ücretleri, elektrik fiyatları, akaryakıt fiyatlarındaki artışı hepimiz biliyoruz” dedi.