Sahile ikinci okuma salonu için tahsis bekliyoruz | Güney Gazetesi Mersin

Sahile ikinci okuma salonu için tahsis bekliyoruz

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahil kesimine yapacakları ikinci okuma salonu için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden aylardır tahsis beklediklerini söyledi. Seçer, ilgili müdürlüğe “bürokratik engeli kaldırın” çağrısı yaptı. Birinci dönemde her ilçeye ve mahalleye adil hizmet götürdüklerini ifade eden Seçer, “İkinci 5 yılda da Mersin’in her köşesine adaletli hizmet götüreceğiz. Burası kıyıda kenarda kalmış bir yer diye, el yordamıyla yapmadığımızı, Yenişehir’e ne yapıyorsak Akdeniz’e de onu yaptığımızı görmenizi istiyorum” dedi.

Sahile ikinci okuma salonu için tahsis bekliyoruz


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yönetiminde yapıldı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan DEM Partili meclis üyesi Özgür Çağlar,  “Akdeniz’in ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var. Sizin de bunu yapabilecek ufkunuz, ferasetiniz var. Sahilde kütüphane gördüm. Mükemmel bir hizmet. Bunun Adanalıoğlu’nda da, Karaduvar’da da olmasını istiyoruz” dedi.

Özgür Çağlar, sivri sinek sorunu ve içme suyunun pahalı olduğu yönündeki eleştirilerini de sundu. Meclis toplantısında söz alan farklı ilçelerden meclis üyeleri de sivrisinek ve su fiyatlarıyla ilgili eleştirileri dile getirdi.

 

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından söz alan Başkan Vahap Seçer, “Geçtiğimiz dönemde seçildiğimizde her alanda adaleti sağlayacağız dedik. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Şunu da ekledik. Bazı konularda pozitif ayrımcılık yaparız. Kadınlar, engelliler, yaş almış yurttaşlara daha farklı bakarız. dedik. Öncelik veririz dedik. Sadece Akdeniz ilçesindeki mahallelerde değil, Toroslar’ın eteklerindeki mahallelerde de yıllardır beklenen hizmetler vardı. Şahna’ya yıllardır su götürülmemiş, biz götürdük. Erdemli’de Şahne mahallesi, Akdeniz’de Çay, Çilek mahallesi. Yıllardır ikinci katlara su çıkmazdı. Bizim dönemimizde nasıl ki Şahna’da o adaletsizliği, gecikmeyi ortadan kaldırdık, orada kaldırdık” dedi.

 

ADALETTEN TAVİZ VERMEDİK”

 

“Anamur’un sahilini Miami’ye çevirdik” diyen Başkan Seçer, “Evet, güzel, asfalt yapılmış, parke yapılmış. Bataklığın üzerine dök asfaltı, asfalt yaptık de.  Biz oraya gerçek anlamda yol yaptık. Altyapısıyla, yağmursuyu kanallarıyla… O çürük zemini alarak, taş basarak, üzerine asfalt yaparak Anamur’u yaptık. Anamur Mersin’in en batı ucu, ama Atgirmez’in de paket arıtmasını yaptık, en doğu ucu. Kim gitmiş Atgirmez’e, Vahap Seçer belediye başkanı olana kadar. Bana bir tane örnek gösterin. Büyükşehir’in bir arabası gitmemiş. Adalet konusunda 5 yıl boyunca taviz vermedik. İkinci 5 yılda da Mersin’in her köşesine hizmet götüreceğiz. Burası kıyıda kenarda kalmış bir yer diye, el yordamıyla yapmadığımızı, Yenişehir’e ne yapıyorsak Akdeniz’e de onu yaptığımızı görmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Vahap Seçer, tüm ilçelerde okuma salonu ve yeni nesil kütüphane sayısını da artıracaklarını kaydetti.  Seçer, sahil kesiminde yapmak istedikleri ikinci kütüphane için de tahsis beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Toplam 12 adet okuma salonumuz, yeni nesil kütüphanemiz var. Sahildeki kütüphane gösterişli diye herkes orayı görüyor. Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasındaki bölgeye ikincisini yapmak için ihale hazırlığı yaptım ancak çile haline gelen kurumlardaki tahsis gecikmesine takıldım. Yıllardır oranın tahsisi için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yazı bekliyoruz. Sayın Vali’ye rica ettim. Lütfen buranın tahsisini verelim. O alana biz okuma salonu yapacağız, o alan genel anlamda bir düzenlemeye de ihtiyaç duyuyor. Umut ediyorum müdürlük sesimizi duyar ve oranın tahsisini verir.”