Silifke meydanına Türk Bayrağı yerleştirilecek | Güney Gazetesi Mersin

Silifke meydanına Türk Bayrağı yerleştirilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçedeki bayrak anıtının kaldırılmasıyla ilgili konuştu.  Kaldırılan anıtın yerine gerçek renginde Türk Bayrağı yerleştirileceği bilgisini veren Turgut, “Üç tane kırmızıya boyanmış hilal önündeki yıldız Türk bayrağı değildir. Bizim öncelikle bayrağımıza saygılı olmamız gerekiyor” dedi.

Silifke meydanına Türk Bayrağı yerleştirilecek


ELVAN KONUK

MHP’den CHP’ye geçen belediyeler arasında bulunan Silifke’de önceki dönem yapılan anıtın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında da sürdü.

MHP’li Meclis Üyesi Adnan Saz, “Belediye başkanımız gelir gelmez Silifke meydanında bulunan ay yıldızlı Türk bayrağını kepçelerle sökerek çöplüğe atmıştır. Bunun gerekçesi nedir?” diye sordu.

Kaldırılan anıtın yerine yenisinin yapıldığı bilgisini veren Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise şu şekilde konuştu:

“Biraz önce şahsım hakkında haddini aşan ifadeler kullanan meclis üyesinin Türk Bayrağımızı tanımadığını gördüm, üzüldüm. Öncelikle ben bayrağımızı bir tarif edeyim. Türk Bayrağı Anayasa’nın 3. Maddesinde belirtildiği gibi kırmızı bir zemin üzerindedir. Bu neyi ifade eder? Geçmişte kan döken atalarımızın, şehitlerimizin kanını ifade eder. Üzerinde de beyaz ay ve yıldız vardır, Türk Bayrağı budur. Siz bu bayrağın üzerinde bir oynama yaptığınız zaman bu Türk bayrağı olmaktan çıkar. O hilali başka bir renge boyadığınız zaman, kırmızı gibi bir renge boyadığınız zaman önüne de bir yıldız da koysanız buna Türk bayrağı diyemezsiniz.

Önceki dönemde Silifke Belediyesi’nde Göksu üzerine Atatürk köprüsünü yaptık, yıllarca uğraştım. Sonra seçimi kaybettik, yeni gelen yönetim oraya bir totem oluşturdu, köprünün girişine. Üç tane hilal koydu köprünün, kırmızıya boyadılar, sonra önüne yıldız koydular. Üç tane kırmızıya boyanmış hilal önündeki yıldız Türk bayrağı değildir. Bizim öncelikle bayrağımıza saygılı olmamız gerekiyor.

Bayrağın siyasi bir şekilde kullanılmasını, yanlış anlanması ve algılanmasını engellememiz gerekiyor. Dolayısıyla biz de Silifke’de bir çalışma yaptık. Bayrağı hakkıyla, rengiyle, tonuyla oluşturabilmek için o yapıları indirdik. Şuanda arkadaşlarımız çalışıyor, gerçek Türk bayrağını dalgalanması için belki de şuanda yerleştirmişlerdir. Yapılan işlem budur.”