“Toroslar’da değişim başladı” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslar’da değişim başladı”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla kahvaltı programında buluştu.

“Toroslar’da değişim başladı”


Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, Toroslar Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıdere Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı programda Başkan Yıldız, her bir muhtarın, her bir yurttaşın sesine kulak vereceklerini, belediyeyi “ortak akıl” ile yöneteceklerini söyledi.

Yıldız, “1 Nisan tarihi itibariyle Toroslar’da birçok şeyin ciddi bir şekilde değişmeye başladığını, muhtarlarımız ve Toroslarımızda yaşayan 330 bin hemşehrimiz fark etmiştir. Toroslarımız, 30 yıl önce belediye oldu. En eski ilçe olmasına ve Mersin’in merkezi olmasına rağmen belki bir vizyondan, belki de yönetme alışkanlıklarından kaynaklı hak ettiği değeri bir türlü bulamadı. Toroslar’ın yüzde 50’sinden fazlası herhangi bir mimari ya da mühendislik hizmeti almamış yığma binalardan oluşuyor. Toroslarımızda halen çocuklarımızın rahatça gidip oynayabilecekleri yeterince park imar edilmemiş. Asfaltlar ve kaldırımlar problemli. Muhtarlarımızın da genel şikâyeti bu. Bunların mesele olduğunu düşünmüyorum. Çok önceden çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok basit meseleler, bugüne kadar çözülememiş. Yeni Toroslar’da, Toroslar’ın yeni döneminde bu konuştuğumuz problemlerin hiçbiri problem olarak gösterilmeyecek. Bunların hepsi standart belediyecilik hizmetlerinin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

 

“STANDART BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN DIŞINDA İŞLER YAPACAĞIZ”

 

Başkan Yıldız, 1 Nisan’dan sonra belediyeyi standart belediyecilik hizmetlerinin dışında yerelde demokrasiyi oluşturabilecek bir yönetimle devraldıklarını kaydederek; “Belediyecilik dediğimiz şeyin kendisi, bürokratik işlemler toplamıdır. Esas olan şeyin kendisi, yerel demokrasiyi inşa etme halidir. Yani biz yerel demokrasiyi inşa etmeye adayız. Demokrasinin yeniden inşa edilmesi, yerelden inşa edilmesi ve demokrasinin Toroslar’da içselleştirilme meselesi, bizim derdimiz. Bu içselleştirilme yaşama geçilirse, problem diye gösterilen bir dolu mesele kendiliğinden çözülmüş olacak. Her birimiz diğer birimizi dinlemeyi, hakkına hukukuna riayet etmeyi öğreneceğiz. Bunları içselleştirdiğimiz andan itibaren yol yapmak, asfalt dökmek, kaldırım ve park yapmak da aslında kendiliğinden olabilecek bir meseledir” diye konuştu. (Haber Merkezi)