TKP’den Atatürk Parkı çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

TKP’den Atatürk Parkı çağrısı

Özelleştirilen Mersin Limanının işletmesini üstlenen Uluslararası Mersin Liman İşletmecisi (MIP) tarafından liman genişleme projesine başlanmasına tepkiler sürüyor. Mersin Çevre Platformunun bileşenlerinden Türkiye Komünist Partisi de projenin durdurulması çağrısında bulundu.

TKP’den Atatürk Parkı çağrısı


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Limanının genişletilmesinin, şehrin tek yeşil alanı olan Atatürk Parkını yok edeceği, park alanının da zamanla liman sahasına dahil edileceğini endişesini taşıyan Mersin Çevre Platformu, liman genişleme projesine karşı eylemlerini sürdürüyor.

Bu hafta Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde platform bileşenlerinden Türkiye Komünist Partisi konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TKP Mezitli İlçe Sekreteri Selçuk Ersöz, “Patronlar istedi diye parkımız elimizden alınıyor. Patronlar servetlerine servet katsınlar diye Mersin halkının ve yeşilin denizle buluştuğu, kentin hafıza mekanlarından olan, halka ait olan, bizim olan parkımız bir sermaye grubunun hizmetine sunuluyor. Atatürk Parkı yok ediliyor, denizimiz yok ediliyor” dedi.

 

Liman genişletme çalışmalarının hem ekolojik yaşama hem kent yaşamına vereceği zararların bilirkişi raporlarına da yansıdığına dikkat çeken Ersöz, “Parklar, kıyılar, denizler, sokaklar, meydanlar halkındır, asalak patronların değildir. Nihai zafer elbette doğayı gözünü kırpmadan talan eden sermaye egemenliğinin yıkılmasıyla kazanılacaktır. Doğamızın, kentlerimizin refah vaadiyle kurban edilmediği, emekçilerin sağlıklı bir çevrede yaşamasının güvence altına alındığı bir düzen acil, gerekli ve mümkündür.  Evet,patronların paraları ve piyasaları var, çok güçlü görünüyorlar ancak kurdukları bu yağma düzeninin çağ dışı olduğunu da çok iyi biliyorlar o yüzden çeşitli yalanlarla aklımızı bulandırmaya çalışıyorlar. “İstihdam yaratacak, kentin refahını yükseltecek” aldatmacasına kanmıyoruz, parkımızı vermiyoruz”  ifadelerini kullandı.