Ali Bozan’dan yeni iddia: AKP’li eski başkan ve yardımcısı da çifte maaş almış! | Güney Gazetesi Mersin

Ali Bozan’dan yeni iddia: AKP’li eski başkan ve yardımcısı da çifte maaş almış!

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, 2019-2024 yılları arasında Akdeniz Belediye Başkanlığı yapan AKP’li Mustafa Gültak’ın ve özel kalem müdürünün “çifte maaş” imtiyazından faydalandığını söyledi. Bozan’ın iddiasına göre AKP’li eski başkan ve yardımcısı hem belediyedeki görevlerinden maaş almışlar hem de kendilerini şirket yöneticisi yaparak ikinci bir maaş almışlar.

Ali Bozan’dan yeni iddia: AKP’li eski başkan ve yardımcısı da çifte maaş almış!


ABİDİN YAĞMUR

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Perihan Koca, Mersin’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin seçim sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Milletvekili Ali Bozan, seçimlerden kısa süre önce AKP’li eski Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve bazı müdürler ile gazetecilerin sahte seçmen kaydını tespit ettiklerini hatırlatarak, “Sahte seçmen, hayalet seçmen skandalıyla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştuk. Yapanların yanına kâr  kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Gültak ve ekibinin, seçimleri kazanmak için her türlü yola başvurduğunu ancak Akdeniz’de halkın dediğinin olduğunu ifade eden Bozan,  “Belediye meclisinin denetim raporlarına bakınca AKP’li Gültak ve ekibinin seçimleri kazanmayı neden çok istediği anlaşılıyor. Geçmiş dönemden ortaya çıkan kimi rakamlar, kimi kişilere ödenen maaşlar ücretler vicdan yaralayıcı. Akdeniz Belediyesi’nin 2 şirketi var. Şirketlerinden birinde 10, diğerinde 6 kişi yönetim kurulu üyesi adı altında maaş alıyor. Bu kişilerden Akdeniz eski Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye şirketlerinden birinden başkanlık maaşının dışında her ay 33 bin 800 lira maaş almış. Yönetim kurulu üyesi olarak maaş almış. Bu vicdansızlıktır. Gültak’ın özel kalem müdürü olan ve başkan yardımcısı da yapılan Onur Gümüştok da belediyeden aldığı maaşın dışında bir de bu şirket üzerinden 20 bin lira maaş almışdiye konuştu. 

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener’in Akdeniz Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 27 belediyeye kayyım atanacağına dair yazısının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Biz demokratik koşullarda seçime gitmedik. Sadece Mersin’de değil, Türkiye genelinde. En temel yaşam hakkı olan seçme ve seçilme hakkının baştan gasp edildiği bir koşulda, bir siyasi iklimde seçime gittik. Hayalet seçmenleri bulmak için 3 hafta kapı kapı gezdik. Şimdi Kars Belediyesinin, Şırnak Belediyesinin kaybedildiğini kim söyleyebilir. Kayyım adına gelmeden önce kayyımın farklı şekillerini gördük. Dolayısıyla kayyımın farklı versiyonlarıyla zapturapt altına alınmaya çalışılıyoruz. İşte şimdi kalemi satılmış bir tetikçi, 27 belediyeye kayyım atanmasının söz konusu olabileceğini söylüyor. Tüm emek demokrasi güçleri ile beraber kayyum güçlerini nasıl çöpe atacağımıza dair Van’da çok ciddi bir cevap verdik. Öyle kalmadı artık. Atı alan Üsküdar’ı geçti dönemi bitti. Bu dönemde izin vermek yok. Başta bizler, halkın iradesini kendi görev ve sorumluluğumuzu bilerek buradan ilerleyeceğiz.”

Koca, annesine dair asılsız gündeme dair de; “2016’da vefat eden annemi de işin içine soktukları kirli bir kara propaganda yürütülüyor. Buna ilişkin Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davasından gelen ücreti de sokak hayvanlarına bağışlayacağım” dedi.