İşlere YHT molası | Güney Gazetesi Mersin

İşlere YHT molası

Tren seferlerinin 2 yıllığına durmasıyla işleri düşen esnaf endişeli. Akıllarda “Ya 2 yılda bitmezse” sorusu var

İşlere YHT molası


ELVAN KONUK

Mersin-Adana arasında yapılacak yüksek hızlı tren hattı (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferleri 22 Nisan’dan itibaren 2 yıl süreyle durduruldu. Bu durum istasyon çevresinde bulunan küçük esnafın işlerini düşürdü. İşlerinde yüzde 30-35 oranında düşüş olduğunu dile getiren esnaf projenin 2 yıldan uzun sürede tamamlanmasından endişe ediyor.

Mersin-Adana arasında yapılacak olan YHT çalışmaları başladı. Mersin Tren Garı 2 yıllığına kapatılınca istasyon çevresinde bulunan ve müşteri potansiyelinin büyük bir bölümü tren yolcusundan oluşan esnafın da işi düştü.

 

 

ÇETİN: “İSTASYON CİVARI ÇOK TENHALAŞTI”

 

İstasyona en yakın noktalarda patiseri işleten Mesut Çetin, bölgenin özellikle haftasonları çok tenhalaştığından söz etti. Çetin, “Aslında son zamanlarda istasyon seferleri zaten düşmüştü. Pandemiden önce çok tren seferi vardı. Son zamanlarda tren sefer sayısı düşmüştü, ama yine de işler iyiydi. Yolcular indiğinde buradaydı yetişemiyordum sabahları. Tamamen kapatılınca işlerimiz yaklaşık yüzde 30-35 oranında azaldı. Bu da esnaf için çok büyük bir rakam. Tabi ki bittiği zaman çok güzel olacak, biz de biliyoruz ama inşallah 2 yılda biter. Biz projenin uzayacağını düşünüyoruz, endişelendiğimiz için belki böyle ama istasyon çalışanlarına, memurlara soruyoruz, 2 yılda bitecek bir iş değil diyorlar” dedi.

 

 

ÖZTUNÇ: “BU BÖLGEDE YENİ AÇILACAK BİR İŞLETME AYAKTA KALAMAZ”

 

Tren yolcularının geçiş güzergâhında bulunan ve ayaküstü lezzetleriyle bilinen işletmenin sahibi Murat Öztunç, bölge esnafının son 5 yıldır kan ağladığını dile getirdi. 

Tren yolcularının kullandığı caddeyi daha önce 15 bin insanın kullandığını belirten Öztunç, “Yaklaşık 10 yıldır burada hizmetteyiz, ama buradan hiçbir zaman bir verim alamadık. Tren istasyonu yıllardır yanlış yönetimde, bunu buradaki bütün esnaflar bilir. Pandemi zamanında en son açılan yerlerden biri tren istasyonudur. Bunu Adana’dan Tarsus’tan gelen öğrencilerin hepsi iyi bilir. Yönetim o zaman da bir tadilata girdi, eline yüzüne bulaştırdı, ihaleye sundu, kapattı, açtı. Pandemiyi bahane etti. Biz burada 2 yıl mağdur olduk. Bizimle birlikte yolcular, öğrenciler, hastalar mağdur oldu. Pandemiden sonra depremde de bayağı sıkıntı yaşadık. Bu bölge yanlış yönetim ve ihalelerden dolayı en az 5-6 yıldır acı çekiyor. İşini bırakanlar oldu, okulu bırakan öğrencilere şahit oldum. Şu anda 15 bin insandan yalnızca bin tanesi gidip gelebiliyor. Esnaf olarak biz de acısını çekiyoruz, işlerimiz yüzde 30 düştü. Ama mesela burada yeni bir esnaf yer açsa barınamaz. Biz eski olduğumuz için kendi müşteri potansiyelimizle ayakta kalabiliyoruz. İnşallah bu proje bir an önce hızlanır. Tren 2 yıllığına kapandı diyorlar ama trenin daha önce de doğru düzgün hizmet vermediğini herkes biliyor. Depremden sonra 8 sefere düşmüştü. Son 5 yıldır burası kanayan bir yara. Adana ve Mersin’den yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

DEĞİRMENCİ: “GİDERLERİMİZİ NASIL KARŞILAYACAĞIMIZ KONUSUNDA KAFAMIZDA SORULAR VAR”

 

Büfe işletmecisi Emrah Değirmenci, girdi maliyetlerindeki artış ve işlerdeki düşüş nedeniyle bölge esnafının kara kara düşündüğünü belirtti. Değirmenci, “Ciddi anlamda işlerimizde yüzde 30-35 düşüş var. İstasyonun bir açılıp bir kapanması ister istemez küçük esnaf için sıkıntı. 2 yıl sürer mi bilmiyorum, açık konuşmak gerekirse 2 yıldan daha uzun süreceğini tahmin ediyorum. Zaten fahiş kira artışımız vardı. İstasyon kapanında girdi maliyetlerimizi nasıl karşılayacağımız konusunda kafamızda soru işaretleri oluştu. Devletimizin bu konuda yardımcı olabilmesini beklerdim ama, 2 yıllığına kapatıyoruz dediler. Yalnızca bizimle alakalı değil, okula gidip gelenler vardı, Adana’dan buraya gelip çalışanlar vardı, şu anda ulaşımda sıkıntı yaşıyorlar.  Belediye otobüslerin sefer sayısını arttırdı ama ulaşım ihtiyacını karşılamıyor. Bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum, zaten kira zamları yüzde 80’lere dayandı” ifadelerini kullandı.

 

 

BOYRAZ: “BURADA TREN İSTASYONU OLMAZSA ÖLÜ ŞEHİRDİR”

 

Lokanta işletmecisi Ökkeş Boyraz ise “Burası tren istasyonu olmazsa ölü şehirdir, en hızlı şekilde projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Çarşı esnafı zaten bitti ama tren yolcusu en azından biraz faydalı oluyordu, şu anda eksiye döndük. Esnafa, Mersin ve Adana halkına ceza verildi ve bu cezayı da çekeceğiz” diye konuştu.