“Yaptıklarımız CHP iktidarının fragmanı” | Güney Gazetesi Mersin

“Yaptıklarımız CHP iktidarının fragmanı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer CHP’li belediyelerin adaletli, eşit hizmet anlayışıyla çalışacaklarını, sosyal projelerle başta emekliler ve öğrenciler olmak üzere dar gelirlinin yanında olacaklarını belirterek “Yerel iktidar zaten genel iktidarın hazırlayıcısıdır. Hani bir fragman niteliğinde. Biz şu anda iktidara geldiğimizde uygulayacağımız politikaların bir fragmanını vatandaşla paylaşıyoruz” dedi.

“Yaptıklarımız CHP iktidarının fragmanı”


31 Mart 2024 Yerel Seçilerinde yüzde 60’ya yakın oy oranıyla yeniden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer, Amerika’nın Sesi (VOA) sitesinden Onur Erdoğan’a verdiği röportajda CHP’nin iktidar beklentileri ve yerel yönetimlerin iktidar hedefine katkısı konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerde elde ettiği başarının nedenlerini “hizmet, vatandaşla iletişim, herkese dokunma, her kesime dokunma” şeklinde özetleyen Vahap Seçer, “Bizden önce milliyetçi muhafazakâr bir başkan vardı. İnsanları farklı gören, hatta aşağıda gören, ötekileştiren, bölen bir bakış açısıyla bu kent yönetiliyordu. Bizimle beraber farklı bir iklim geldi. Bir de belediye başkanı şehirle örtüşen bir frekans tutturmalı. Sadece hizmet oyu değil, gönül bağı kurma oyu da var burada” dedi.

 

“MERSİN'DE BİR HUZUR ORTAM VAR, BİR İSTİKRAR VAR”

 

 

2019 seçimlerinde HDP seçmeninin kendisine oy verdiğini, son seçimlerde de DEM Partinin Mersin’de aday çıkarmadığını kaydeden Vahap Seçer, “HDP'ye oy veren seçmen memnuniyeti had safhadadır Mersin'de.  Burası çok kozmopolit bir kenttir. Çok heterojen bir demografisi vardır. Bu insanların yaşadığı bölgeler, yani varoşlar, yıllar yılı hep ikinci plana atılmış. Altyapısı yok. Belediye hizmeti yok. Vahap Başkan’la beraber bunun değiştiğini gördü. Mersin'de bir huzur ortam var, bir istikrar var. Kendisi hizmet de alıyor. Vahap Seçer'e destek oldu. Bunu da gizleyecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ KAZANIRSAK İLK SEÇİMLERDE İKTİDARIN ADAYI OLURUZ”

 

31 Mart seçimlerinde halkın çeyrek asırlık iktidarın bazı uygulamalarına “yeter artık” dediğini kaydeden Vahap Seçer şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin getirdiği, dünyanın hiçbir tarafında olmayan, hiçbir demokratik toplumunda olmayan, bir kişinin kararları doğrultusunda ortaya konan antidemokratik uygulamalar. Bütün bunların yansımaları sandıkta bana göre itiraz olarak karşımıza çıktı. Bunu nasıl koruyacağız? Şikâyet ettiğimiz şeyleri yapmayarak koruyacağız. Biz adaleti getirmek için buradayız ve getirdik. Adaletten şikâyet eden bir partinin mensubu olarak, belediye başkanı olarak nasıl adaletsizlik yapabilirim? Bunu söylemlerimizde kullanıyoruz ama eylemlerimizde de böyle yapıyoruz. Mayıs 2023 seçimlerinde umudu kuruttuk. Şimdi tekrar yeşerttik. Kabul etsinler etmesinler, iktidar için söylüyorum, toplumda bir keyif, bir mutluluk havası hakim. Oy veren de memnun, vermeyen de memnun. Şimdi bu havayı sürdürmek lazım. Bu hava nasıl sürer? Biz genel iktidarda değiliz. Yani emeklilerin sorununu birebir biz çözemeyiz. Yoksulluğu birebir biz ortadan kaldıramayız. İktidar bütün bu alanlarda çok açık veriyor, çok gedik bırakıyor. İşte biz o açığı, gediği kapattığımız sürece; emekliye, doğrudan emekli maaşlarına müdahil olamıyoruz ama onlara bazı imkanlar sağlayarak ya da öğrencilere doğrudan imkanlar sağlayamıyoruz, makro politikalar yapamıyoruz ama en azından ulaşımına, yemesine, içmesine, ders çalışacağı ortama, barınacağı yurda katkı sağlayarak bunu çoğaltabiliriz. Yani vatandaşın hükümetten şikâyet konusu olan sorun alanlarına girecek belediyeler. Yerel iktidar zaten genel iktidarın hazırlayıcısıdır. Hani bir fragman niteliğinde. Biz şu anda iktidara geldiğimizde uygulayacağımız politikaların bir fragmanını vatandaşla paylaşıyoruz. Ses getiren başkanların ve belediyelerin uygulamaları devam eder, daha da tahkim edilir, daha da zenginleştirilir. Bunun yanında yeni kazanılan belediyeler aynı yolda gider, vatandaş memnuniyetini kazanırsa biz yapılacak ilk seçimlerde iktidarın adayı oluruz. Partimin dünya görüşünün iktidar olması, onun dünya görüşünden bir cumhurbaşkanı adayının seçilmesi için taşın altına elimizi koyarız. Hiç gözümüzü kırpmadan. Yeter ki sonuç olumlu olsun, emeklerimiz zayi olmasın. Biz her türlü meşakkate katlanırız.”  (Haber Merkezi)