Mersin’de festival coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de festival coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk Festivali’ni Mersinli çocuklara ve dünyanın dört bir yanından gelen çocuklara unutulmaz kılmaya devam ediyor.

Mersin’de festival coşkusu


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için organize edilen Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

23 coşkusu Forum AVM önünden Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yapılan kortej ile Mersin’in sokaklarına taşınırken, binlerce çocuğun yer aldığı korteji, vatandaşlar sokaklardan, evlerinden ve iş yerlerinden izledi. Festival, kortejin ardından Büyükşehir’in Sivil Toplumun Sesi Korosu ile çocukların yer aldığı Umut Işığı Korosu konseriyle taçlandırıldı.

Mersin’in tüm sokaklarını karnaval alanına çeviren etkinliğe; Mersin’den Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu, Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu, Akdeniz Iğdır Ortaokulu halk dans topluluklarının yanı sıra Ankara, deprem illerinden Hatay ve Adıyaman’dan gelen halk dansları toplulukları yörelerine özgü kıyafetleri ile yer kortejde yerlerini aldı.

Festival için yurt dışından ise; Litvanya, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Moldova, Romanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Bulgaristan, İran, Bosna Hersek, Almanya ve Kosova’dan gelen 350 çocuk kendi ülkelerine ait kıyafetlerini ve kültürlerini sergileme şansı yakaladı.

Tarsus’ta ise festival alanına dönen Kültür Park’ı, çocuklarını yanlarına alarak gelen binlerce vatandaş ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin birçok Daire Başkanlığı’nın kurduğu atölyelerde etkinliklerin yapıldığı programlar kapsamında, üretici kadın stantları da yoğun ilgi gördü. Kültür Park içerisinde kurulan sahnede ise Hacivat-Karagöz gösterisinin yanı sıra hareketli müzikler eşliğinde çocuklar hem dans etti hem de eğitici atölyelere katıldı.

Öte yandan Tarsus’ta Tarsu AVM’nin yanı sıra merkezde Sayapark, Forum ve Palm City AVM’de dans gösterileri sahnelendi. (Haber Merkezi)