13 ülkeden 36 sanatçı, ‘Kelebeğin Düşü’nde buluştu | Güney Gazetesi Mersin

13 ülkeden 36 sanatçı, ‘Kelebeğin Düşü’nde buluştu

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği (USART), 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne özel 13 ülkeden 36 sanatçının katıldığı ‘Kelebeğin Düşü’ sergisini açtı.

13 ülkeden 36 sanatçı, ‘Kelebeğin Düşü’nde buluştu


İLKAY ADALIOĞLU

USART, 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle açtığı ‘Kelebeğin Düşü’ sergisinde 13 ülkeden sanatçının eserlerini sergiledi.

USART Dernek Kurucu Başkanı Ressam Hülya Gülmez, “Rönesans’ın efsanevi ismi, İtalyan ressam, heykeltıraş, filozof, bilim insanı, matematikçi ve her şeyden önce büyük sanatçı Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan, 2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde yapılan, UNESCO resmi partneri International Association of Art 17. Genel Kurulu'nda, Türkiye Ulusal Komitesi'nin önerisiyle Dünya Sanat Günü ilan edilmişti. Bu özel günde bizler de USART yönetim kurulu olarak 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne özel ‘Kelebeğin Düşü’ temalı online sergimizde bizlerle bu coşkuyu yaşayıp paylaşan 13 ülkeden katılan 36 sanatçı dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Pablo Picasso’nun dediği gibi; ‘Sanatın amacı, ruhumuzu, gündelik hayatın tozlarından temizlemektir.’ Dünya Sanat Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.