Tour Off Mersin’in ikinci etabı Gülnar’dan start aldı | Güney Gazetesi Mersin

Tour Off Mersin’in ikinci etabı Gülnar’dan start aldı

 Tour Off Mersin’in ikinci etabı Gülnar’dan start aldı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun ikinci etabı Gülnar Hükümet Konağı önünden start aldı. Fransa, Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Büyük Britanya, İsviçre, İspanya gibi ülkemizin de arasında bulunduğu 30 ülkeden 171 sporcu verilen startın ardından pedallarına bastı. Bisiklet yarışının ikinci günü Zeyne Mahallesi-Mut-Gülnar Karayolu Kavşağı ve Silifke- Erdemli Karayolu güzergahını takiben 153 kilometre sonra Mezitli Soli Pompiepolis’te son bulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Yarışmanın ilk gün startı Anamur Anemurium Antik Kenti’nde başlamıştı. 104 kilometre bir etaptı. Gülnar’da 153 kilometrelik en uzun etabı koşacaklar. 30 ülkeden 171 sporcu 25 takım mücadele edecek.

 

 

Mersinliler bu tür etkinlikleri önemsiyor. Delegelerle yaptığımız görüşmede organizasyonu çok beğendiklerini söylediler. O yüzden bizi bir üst kategoriye taşımak istiyorlar. Bu bizi memnun eden bir konu. Yurt dışından olumlu dönüşler alıyoruz. Belki etapları artıracağız. Üst kategoriye taşımak istiyoruz” dedi.

Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı ise İlçe olarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Gülnar’dan başlayan yarışlar Mut-Silifke-Erdemli’nin ardından Mezitli’de son bulacak. Bu organizasyon Mersin’in çatışı konumunda olan yayla turizmine elverişli aynı zamanda 12 kilometre sahil şeridi bulunan doğal güzelliklerle dolu yörükler diyarı Gülnar’ımızın tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunacağı açıktır. Tüm paydaşlara teşekkür ederiz.”