Tour of Mersin Anamur’dan start aldı | Güney Gazetesi Mersin

Tour of Mersin Anamur’dan start aldı

Tour of Mersin Anamur’dan start aldı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yarışma takviminde yer alan 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun ilk etabı Anamur Anemurium Antik Kenti’nde start aldı.

6. Tour Of Mersin için Anemurium Antik Kenti’nde tören düzenlendi. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve sporseverler katıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Tour off Mersin’in startını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Tour off Mersin’e Fransa, Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Büyük Britanya, İsviçre, İspanya gibi ülkemizin de arasında bulunduğu 30 ülkeden 171 sporcu katılıyor. Bisiklet sporcuları startı verilen ilk günde Anamur Aydıncık ve Yanışlı arasında pedal çevirecek.

5 Nisan 2. Günü ise start Gülnar ’dan verilecek. Gülnar-Mut-Silifke-Erdemli’nin ardından Mezitli’de son bulacak.

6 Nisan 3. Günü ise Tarsus’tan başlayacak yarış Çamlıyayla ve ardından Yenişehir’de son bulacak.

4. gün olan 7 Nisan’da ise Akdeniz-Yenişehir etabı gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere toplam 19 bin Euro ödül verilecek.

 

 

SEÇER: MERSİN’İ BİSİKLET ROTALARI AĞINA KATACAĞIZ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tour off Mersin’in startını çok önemli bir yerden verdiklerini ifade ederek “Mersin’in her köşesi tarih kokuyor. Bu tür etkinliklere müsait. Tour off Mersin için buradayız. Akdeniz’in kıyısında sırtımızı Toroslar’a dayadık. Bu sayede herkesi Mersin’e davet ediyorum. 5 kıtadan 30 ülkeden 171 sporcumuz 500 kilometrelik bir güzergahta yarışacak” dedi.

İnsanların dini, dili milliyeti farklı olmasına rağmen ortak bir amaç ve mücadele için burada olduğunu vurgulayan Seçen şöyle devam etti: “Her zaman söylüyoruz. Spor barış kardeşlik huzur. Bu etkinlikler Mersin’de her geçen gün artarak devam edecek. Tour off Mersin’in dışında bisiklet sporu ile ilgili geçtiğimiz yıllarda başlattığımız Tarsus Kleopatra Bisiklet Turunun bu sene 3.sünü yapacağız.  Biz Mersin’i kısa sürede yapacağımız çalışmalarla Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotaları ağına katacağız. Bu Mersin için önemli bir kazanım olacak. Bisiklet tutkusunun artması için bisiklet yolları bizim için önemli. 400 kilometre bisiklet yolu projelendirmiştik. 145 kilometresini yaptık. Her yeni açtığımız caddede teknik bir engel olmadığı takdirde bisiklet yolumuz oluyor.”