Daha yeşil bir gelecek için | Güney Gazetesi Mersin

Daha yeşil bir gelecek için

Mersin’de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dikim etkinlikleri sürüyor. Bu etkinliklerle daha yeşil bir gelecek hedefleniyor.

Daha yeşil bir gelecek için


Her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Ormancılık Haftası çerçevesinde hava şartlarından dolayı ertelenen fidan dikim töreni, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mezitli Çevlik Mahallesi Cemilli Göleti Ağaçlandırma Projesi Sahasında gerçekleştirildi.

Etkinliğe Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Şube Müdürleri, İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şefler, Tebessüm Gönüllüleri vakfı ve TEMA Vakfı Temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte mavi servi, kara servi, harnup ve fıstıkçamından oluşan bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

 

ÖZEL ÇOCUKLARLA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında ise Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde, Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği iş birliği ile fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Otizm haftası farkındalık gününe dikkat çekmek için yapılan etkinliğe, Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz ve işletme personeli katıldı.

Orman personeli ‘Her birey özeldir’ vizyonu ile özel çocuklar birlikte birer fidan dikerek onların mutluluk ve heyecanlarını paylaştı. (Haber Merkezi)