“Demli bir çay içmeye hazır mıyız? | Güney Gazetesi Mersin

“Demli bir çay içmeye hazır mıyız?

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin’in Akdeniz ilçesini yeniden kazanacaklarını belirterek “Eş başkan adaylarımızın ve belediye meclis üyelerimizin etrafında sımsıkı kenetlenerek hep beraber 31 Mart’ta demli bir çay içmeye hazır mıyız? Saray duysun, devran dönecek, Dem gelecek” dedi.

“Demli bir çay içmeye hazır mıyız?


ABİDİN YAĞMUR

 

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Mersin/Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan’ın Kazanlı Mahallesinde açtığı seçim ofisinin açılışına katıldı.

Arap Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kazanlı’daki açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Hatimoğulları konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlama ile başladı.

Alanı dolduranlara “Halkların kardeşlik ve huzur içinde yaşadığı Akdeniz Belediyemizi yeniden ortak yaşam kentine çevirmeye var mıyız” diye soran Hatimoğulları,  “AKP’nin genel başkanı Erdoğan, devletin bütün olanaklarını bir siyasi partiye haksız hukuksuz şekilde seferber ederek seçim kampanyası yürütüyor. Aynı genel başkan diyor ki biz insanları dinine, etnik kimliğine göre ayırmıyoruz diyor. Biz de ona hadi oradan diyoruz. Sen insanlar arasında ayrımcılık yaptın bugüne kadar. Sen insanları etnik gruplarından dolayı ayırdın. Halkların kardeşliği burada Erdoğan” ifadelerini kullandı.

 

“EMEKLİLERİ BU HALE GETİRENE OY VERECEK MİSİNİZ?”

 

Hayat pahalılığı ve ekonomik krizin başta emekliler olmak üzere halkı derinden etkilediğini anlatan Hatimoğuları,  “Bu ülkeyi 22 senedir kendileri yönetiyorlar ama sanki kendileri muhalefeteymiş gibi yaşanan ekonomik kriz hakkında konuşuyorlar. Diyor ki, emekliler zorluk çekiyor ama çok çalışıp onların maaşını artıracağız diyor. Bu ülkede 16 milyon emekli var. 16 milyon emekli hep bir ağızdan diyor ki bu hayat pahalılığına karşı, bu yoksulluğa karşı, kiralarını ödeyemeyecek duruma gelen insanlar olarak bizim taleplerimiz var. Talepleri neydi? Maaşlarının biraz daha yükselmesiydi. Ama bunu yapmadı. Şimdi zaten promosyon verecek olan bankalara diyor ki bunu erken verin. Bunu da seçim propagandası olarak kullanıyorlar. Ben emekli kardeşlerime soruyorum: Erdoğan’a ve partisine, bizleri bu kadar yoksul bırakana, emekliyi bu hale getirene oy verecek miyiz? Tarımı bitirme noktasına getirdiler. Bizler ürünlerimizi sattığımız zaman masrafımızı çıkaramaz hale geldik. Bizleri bu açlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına mahkum edenleri 31 Mart’ta sandığa gömecek miyiz” dedi.

 

“BUNLAR ÇALMADAN DURAMAZLAR”

 

2019 yılındaki yerel seçimlerde AKP’nin hile yaparak Akdeniz’i kazandığını savunan Hatimoğulları, “Saraydakiler çalmaya o kadar alışmış ki seçimlerde çalmadan duramıyorlar. 2019 seçimlerini sözüm ona kazandırlar. Akdeniz’e ne kazandırdılar? Borç kazandırdılar. Hizmetsizlik kazandırdılar. Akdeniz’de istihdam alanı yarattılar mı? Hayır. Akdeniz’in sizin hakkınız olan bütçesini kendi cepleriyle ve yandaşlarıyla yediler. Sanmayın ki bir tek Akdeniz’de öyle yapıyorlar. Bunlar her yerde çalmaya ve çırpmaya alışmışlar. Bunlar çalmadan çırpmadan o gün evlerine giremezler. Çalmadan çırpmadan evlerine girerlerse o gün uyuyamazlar. 136 milyonluk bütçenin 36 milyonunu araç kiralamaya harcamışlar. Akıl var, mantık var. 36 milyonla kaç araç kiraladınız? Akdeniz’e ne yaptınız? Bizler işte bu hırsızlara, oyumuzu çalanlara, oyumuzu çalmakla yetinmeyip belediyenin kasasını çalanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vermeye hazır mıyız? Yoksulların taleplerine kulak tıkayan, Alevilerin inançlarını görmezden gelenler, Kürdü yok sayanlar, onların taleplerini görmezden gelenlere 31 Mart’ta güçlü bir yanıt vereceğiz. Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken bu iktidara en büyük dersi 31 Mart’ta verecek miyiz? Bu iktidara öyle bir ders vereceğiz ki genel seçimleri nasıl kaybedeceğini görecek” ifadelerini kullandı.

“DEMLİ BİR ÇAY İÇMEYE HAZIR MIYIZ?”

 

31 Mart’ta Akdeniz’de seçimleri kazanacaklarını ve Akdeniz’i değiştireceklerini söyleyen Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahalleler arasında ayrım yapmadan, bu bana oy vermiş, bu bana oy vermemiş demeden eşit hizmet için varız ve burada eşit hizmeti hep beraber sağlayacağız. Dem Parti olarak seçimleri kazanırsak yapacağımız ilk iş belediyeyi halkımızla birlikte yönetmektir. Belediye meclisi toplantıları halka açık olacak ve halk alınan kararları, harcanan paraları denetleyebilecek. Eş başkan adaylarımızın ve belediye meclis üyelerimizin etrafında sımsıkı kenetlenerek hep beraber 31 Mart’ta demli bir çay içmeye hazır mıyız? Saray duysun, devran dönecek, dem gelecek. Dem he türlü gelecek. Bu da onlara dert olsun. Yolumuz açık olsun. Hızır yardımcımız olsun.”

Dem Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız da AKP’li belediye başkanının ayrımcı diline rağmen alanı dolduran Kazanlı sakinlerine teşekkür etti.