“Başka bir Toroslar mümkün” | Güney Gazetesi Mersin

“Başka bir Toroslar mümkün”

CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’ın Demirtaş Mahallesindeki seçim ofisi açılışı mitinge döndü. Sendikaların, farklı sol partilerin de destek verdiği mitinge Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte halkı selamlayan Yıldız, “Yeni bir Toroslar kuracağız” dedi.

“Başka bir Toroslar mümkün”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP’nin sosyalist kökenli, çevre aktivisti Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı Demirtaş seçim ofisi açılışında coşkulu kalabalıkla moral buldu.

Çocukluğunun ve ilk gençlik yıllarının geçtiği semtte emekçilerle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yıldız,  “Toroslar aslında bu ülkedir. Bu ülkede kim yaşıyorsa Toroslar’da onlar yaşıyor. Bu ülkede hangi dil konuşuluyorsa Toroslar’da da o dil konuşuluyor. İşte böyle kültürel bir zenginliği var Toroslar’ın” dedi.

 

 

 

“YENİ BİR TOROSLAR KURACAĞIZ”

 

 

Toroslar’ın belediye olduğu 1994 yılından beri hak ettiği hizmeti alamadığına dikkat çeken Yıldız,  “Çünkü Toroslar’ı 30 yıldır aynı kafa yönetiyor. Aynı kafa aynı sonuçları elde ediyor. Hâlâ Toroslar’da asfalt yok, kaldırım yok, yeşil alan yok. Hâlâ Toroslar’ın sokakları süpürülmüyor. Toroslar halkı bunu değiştirmek istiyor. İşte biz buna adayız. Yeni bir Toroslar’ı her birimizin aklıyla kurmaya adayız.

Vahap Seçer’in büyük bir farkla seçimi kazanacağı belli. Şimdi yapmamız gereken Büyükşehir’in gücünü Toroslar’ın gücü yapmak için Toroslar’ı CHP belediyesi yapmak. Başka bir Toroslar mümkün. Başka bir Toroslar kurabilmek için seçimi kazanmamız lazım. Onlar gidecekler, biz kazacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

VAHAP SEÇER: YILDIZ’A GÜVENİYORUM

 

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin’i açık ara farkla kazanacaklarından hiçbir endişelerinin olmadığını söyledi.

Seçer, aynı inancı Toroslar için de hissettiklerini belirterek, “Abdurrahman Yıldız Toroslar’a yıldız gibi doğacak. Buna inanıyorum, Abdurrahman Yıldız’a güveniyorum” diye konuştu

Mersin’de yaşayan her yurttaşın hiçbir ayrım olmadan Büyükşehir’den hizmet aldığını belirten Seçer, “Bu memlekette Büyükşehir arabalarının uğramadığı sokaklara biz uğradık, Büyükşehir çalışanlarının çalmadığı kapıları bizler çaldık. O sokaklardan Büyükşehir’in arabaları eksik olmadı. Yolunu yaptı, fakirin fukaranın destekçisi oldu. Pandemide, depremde Büyükşehir vardı. Her türlü sıkıntıda Büyükşehir vardı. Hep çalıştık, biz kardeşliği pekiştirdik. Burada çok badireler atlattık, çok üzerimize gelindi. Çok haksızlıklar geldi ama dik durduk, eğilmedik bugünlere geldik” dedi.

 

 


  “Başka bir Toroslar mümkün”