500 bin lira bütçeli bağımsız aday Mersin siyasetini sarstı | Güney Gazetesi Mersin

500 bin lira bütçeli bağımsız aday Mersin siyasetini sarstı

Siyasi partilerin aday gösterme biçime tepki gösterdiği için 15 yıldır oy kullanmayan iş insanı Aşkın Tangiz, bu seçimlerde Yenişehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu. Seçim için 500 bin lira bütçe ayıran Tangiz, TIR’la yaptığı gezilerle, sosyal medya paylaşımlarıyla gençler arasında popüler oldu. Tangiz, “Hiçbir partiyle sorunum yok. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum. Partilere Nisan 1 şakası yapacağımıza inanıyorum” diyor.

500 bin lira bütçeli bağımsız aday Mersin siyasetini sarstı


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’in, CHP’nin kalesi olarak görülen, en gelişmiş ilçelerinin başında gelen Yenişehir’de bu sıralar ilginç bir seçim kampanyası var.

İş insanı Aşkın Tangiz, kiraladığı TIR’la ilçenin caddelerinde geziyor, bazen araçtan inip dolmuşlara, belediye otobüslerine biniyor ve bağımsız Yenişehir Belediye Başkanı olarak oy istiyor. Tangiz’in seçim ofisi dışında kentte bir afişi, pankartı yok. 2 kişilik sosyal medya ekibiyle geziyor. Medya mecrası olarak da İnstagram’ı kullanıyor. Videoları binlerce kullanıcı tarafından izlenen Tangiz, çoğu kez gençler tarafından davet ediliyor, davetli olduğu yere gidip neden aday olduğunu anlatıyor.

 

SİYASETİN İÇİNDEYİM AMA SİYASETÇİ DEĞİLİM”

 

Seçim ofisinde bir araya geldiğimiz bağımız Yenişehir Belediye Başkanı Aşkın Tangiz, hiçbir siyasi partide hiçbir zaman üyeliğinin olmadığını vurguladı.

Tangiz, “15 yıldır da oy kullanmam. Siyasetçi değilim, siyasi bir ortamda olmama rağmen siyasetçi olmayı tercih etmiyorum. Yaşadığım topluma bir şeyi fark ettirmeye çalışıyorum. Onlara ne kadar güçlü olduklarını göstermek istiyorum. Demokrasinin olmadığını düşünüyorum. Sözde demokrasi olduğunu düşünüyorum. Halk seçtiği zaman özde demokrasi olur. Liderin seçtiği adayların halkın önüne konulması sözde demokrasi olur. Onun için de halkın seçtiği zaman şehrim, ülkem daha ileriye doğru yol alır diye düşünüyorum” dedi.

 

“KİMSE HALKI APTAL YERİNE KOYMASIN”

 

“Kampanyanın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordum. Gençlere örnek olmak istedim. Gençlere cesaret vermek istedim. Benim partilerle sorunum yok. Partiler olsun ama dinamikleri değişsin artık” diyen Tangiz, insanların kendileri gibi olanı sevdiklerini vurguladı.

Tangizi, “Çünkü benim insanım koyun değil. Benim insanım aptal da değil. Kimse benim halkımı aptal yerine koymasın. Tüm siyasi arkadaşlarıma söylüyorum. Halk bir tokat atar nereden geldiğini bilemezsin. Onun için halkın önünde eğileceksin, halk senin önünde eğilmeyecek” ifadelerini kullandı.

 

“TAM BAĞIMSIZ ADAYIM”

 

Seçim çalışmalarında bağımsız aday olması nedeniyle ilgili gördüğüne değinen Tangiz şunları söyledi: “Tam bağımsız deyine kucak açıyorlar. Çünkü benim daha önce hiçbir partiye üye olmadığımı biliyorlar. Partide yer bulamadığı için ya da küskün olarak bağımsız aday olmadığımı bildikleri için, tam bağımsız olduğumu bildikleri için kucak açıyorlar. Özellikle gençlerden ilgi görüyorum. Çünkü onları anlıyorum, anlamaya çalışıyorum. Çok ağır bir sorumluluk. O çocuklar oy sana oy atacaklar. Bu çok büyük bir sorumluluk”

 

“GELİN NİSAN 1 ŞAKASI YAPALIM”

 

Tangiz, “Bana oy bölüyorsun diyorlar. Hayır ben birleştirmeye geliyorum. Seçmen ya bilinçli oy vereceksiniz ya da siyasi partileri kendine getireceksiniz. Ben şunu diyorum. Gelin bütün siyasi partilere 1 Nisan şakası yapalım. Bütün siyasi partiler kendine gelsin. Yenişehir bütün Türkiye’ye model olsun. Şu an çok iyi gidiyoruz. Hissediyorum, evet, Yenişehir Türkiye’ye model olacak ve Nisan 1 şakasını yapacak” dedi.

 

“BÜTÇEMİ KENDİM YAPTIM”

 

Türkiye’nin seçimler için 6 milyar 688 milyon bütçe ayırdığını ifade eden Aşkın Tangiz, kendi seçim bütçesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bakıyorum bu kadar paraya gerek yok ki. Seçim ofisimi görüyorsunuz. 2 aylığına 100 bin lira kira verdim buraya. 100 bin lira sponsorlu çıktım, 200 bin. 100 bin lira araca verdim. 300 bin. Tişört yaptırdım. Hadi de ki 500 bin lira harcadım. 500 bin lira büyük bir para mı? Değil. Aldığımız etkiye bak. Partilerin harcadığı paralar acayip müsrifçe harcanıyor. Halkın parası bu. Ben şu ana kadar 350 bin lira harcadım, seçime kadar 500 bin lira harcarım. Ben kendi bütçemi kullanıyorum. Ben 30 yıldır bu şehirde çalışıyorum, iş insanıyım, bu bütçeyi karşılayacak potansiyelim var. Diyorlar ki arkasında siyasi parti var, şu var bu var. Yok kardeşim. Arkamda kimse yok. Arkama, yanıma halkı almaya geldim. Eğer halk yanımda durursa daha iyi şeyler yaparım. Bir de partilerin adayları hepsi zengin. Kendileri karşılasınlar.  O güçleri var.  Onlar ayrıldıktan sonra arkalarından bir sürü laf söylüyor insanlar. Ben tek gidiyorum insanların yanına. 40 kişiyle, polisiyle, zabıtasıyla gidersen insanlar sana soru sormaya korkar. Kapatır kendini. Oyumu sana vereceğim der. Korkuyor adam ne yapsın? Hiçbir partiyle sorunum yok. Hiçbir adayla sorunum yok. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum. Rozeti halk takar, halk çıkarır.”


  500 bin lira bütçeli bağımsız aday Mersin siyasetini sarstı