Mersin’de 101. Yıl coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 101. Yıl coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. Yılı törenlerle kutlandı.  Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk’ün “Mersin’e sahip olunuz” öğüdü ışığında Mersin’e değer katmak için çalıştıklarını söyledi.

Mersin’de 101. Yıl coşkusu


ABİDİN YAĞMUR

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. Yılı kutlamaları Mersin Garında temsili heyetin karşılanması ile başladı. Buradaki törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Burhanettin Kocamaz katıldı.

Gazilerin getirdiği bayrağın teslim alınmasının ardından Mersin Büyükşehir Bandosu eşliğinde istasyondan Cumhuriyet Alanına kadar yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’te güzel kentimiz Mersin’i başkomutan ve TBMM Başkanı olarak ziyaret etmesinin yıldönümünde bir araya gelmenin gurur ce coşkusunu yaşıyoruz. Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi dalga dalga tüm Anadolu’yu sarmıştır. Mersinliler de vatan savunmasında yazdıkları eşsiz destanla tarihimizde hak ettiği yeri almıştır. Mersin’e ve Mersinlilere büyük bir değer veren, farklı tarihlerde şehrimizi 10 kez şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“ATATÜRK’ÜN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE ÇALIŞIYORUZ”

 

Atatürk’ün, “Mersinliler, memleketinizin hakiki sahibi olunuz” sözünü hatırlatan Vahap Seçer, “Bugün Mersinliler Mersin’e sahip çıkmanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyor. Bir arada, hoş görüyle ve kardeşçe yaşıyoruz. Gerek ülkemizin gerekse de ülkemizin hak ettiği refaha ulaşması ve kalkınması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel şehrimizde Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz. Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

 

Konuşmasında, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümüne de değinen Vahap Seçer, bu zaferin Türkiye’nin özgürlüğü ve bağımsızlığı yolundaki en büyük adımlardan biri olduğunu söyledi.

Seçer, “Kaderine boyun eğmeyi reddeden kahramanlarımızın bu destanı aynı zamanda Mustafa Kemal gibi bir dâhiyi ulusumuza armağan etmiştir. Bu eşsiz zaferin ardından ulusumuz Atatürk’ün önderliğinde girdiği çetin savaşları kazanmış, ulusal egemenlik meclisimizin çatısı altında vücut bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar kapsamında Arda Nuhoğlu ve Azra Göçeri adlı öğrenciler şiirler okudu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Ekibi de Mersin, Trakya ve Karadeniz yörelerinden halk dansları sergiledi.