Yaşlı çifti darp eden baba oğul hakkında nitelikli yaralamadan ceza talebi | Güney Gazetesi Mersin

Yaşlı çifti darp eden baba oğul hakkında nitelikli yaralamadan ceza talebi

Mersin’de belediye otobüsünde tartıştığı yaşlı ve yüzde 88 engelli Ramazan Polat ile eşi Hamide Polat’ı dakikalarca darp eden okul müdürü İ.T ile oğlu A.O.T hakkında açılan davada savcılık, baba İ.T hakkında “nitelikli ve kasten adam yaralama” suçundan ceza verilmesini talep etti. Savcılık, saldırgan baba ile oğluna “hakaret ve tehdit” iddiasıyla yargılan Polat çiftçi hakkında ise beraat talep etti.

Yaşlı çifti darp eden baba oğul hakkında nitelikli yaralamadan ceza talebi


ABİDİN YAĞMUR

Geçtiğimiz aralık ayında Mersin Şehir Hastanesinde tedavi olduktan sonra belediye otobüsüyle evlerine dönen yüzde 88 engelli, kalp ve böbrek hastası Ramazan Polat (77) ile eşi Hamide Polat (71) yer verme yüzünden okul müdürü İ.T (43) ve oğlu A.O.T (17) ile tartışmış, İ.T’nin yaşlı adamı darp ettiği, üzerine çıkıp defalarca zıpladığı, A.O.T’nin de yaşlı adama vurduğu kamera görüntülerine yansımıştı.

Tarafların birbirinden şikayetçi olmasının ardından İ.T hakkında “yaralama, tehdit ve hakaret” suçlamalarından dava açılırken aynı dosya kapsamında Ramazan Polat ile Hamide Polat hakkında da “hakaret, tehdit ve darp” iddialarıyla dava açıldı. A.O.T hakkında hazırlanan iddianame ise çocuk mahkemesine gönderildi.

 

HER İKİ TARAF HAKKINDA HAKARET SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

 

Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılan okul müdürü İ.T,  Polat çiftçinin kendisine ve oğluna hakaret ettiğini, Polat çiftine yaralayacak ya da kemik kırığı, kemik çatlağı oluşturacak şekilde darp etmediğini ileri sürdü.

Ramazan Polat ve eşi Hamide Polat da, baba oğulun ilk olarak kendilerine hakaret ettiğini, karşılık verdiklerini, ancak sanıkları dövebilecek güçte olmadıklarını, kendilerini korumak için bastonu kullandıklarını ifade etti.

 

“MÜVEKKİLİM 43 YAŞINDA VE KARETİCİ OLMALI Kİ BABA VE OĞLUNU DÖVMÜŞ”

 

Olay gününden bu yana ağrılarının olduğunu anlatan Ramazan Polat, kronik hastalıkları nedeniyle nefes almakta bile zorlandığını, baba ile oğlunu darp edebilecek durumda olmadığını söyledi.

İ.T’nin avukatının, sanığın ağır tahrik ve saldırı altında fiili yaptığını söylemesi taraf avukatları arasında tartışmalara neden oldu. Polat çiftçinin avukatları, “Sanığın avukatına göre Ramazan Polat 43 yaşında ve karateci olmalı ki 2 kişiyi birden dövebilmiş” diyerek tepki gösterdi.

Polat çiftçinin avukatları, Ramazan Polat’ın yüzde 88 engelli olduğunun, kalp piliyle ayakta durduğunun yakasındaki kartta yazılı olduğunu, İ.T’nin bu kartı görmesine rağmen saldırıya devam ettiğini, bu nedenle “kasten öldürme” suçundan yargılanmasını talep etti.

 

SAVCILIK, YAŞLI ADAMIN FİİLİNİ MEŞRU MÜDAFAA SAYDI

 

Savcılık ise İ.T hakkında nitelikli ve kasten adam yaralama suçundan ceza verilmesini talep etti. Hakaret suçunun karşılıklı olması nedeniyle İ.T hakkında hakaretten ceza verilmesine gerek olmadığını ifade eden savcılık, tehdit suçunun da eyleme dönüşmesinden dolayı ayrıca cezaya yer olmadığı görüşünü belirtti.

Savcılık, Hamide Polat hakkında hakaret suçundan cezaya yer olmadığı yönünde görüş belirtirken, Ramazan Polat hakkında hakaret suçunun karşılıklı olması nedeniyle bu suçtan cezaya yer olmadığı, darp suçunun işe meşru müdafaa kapsamında gerçekleşmesi nedeniyle cezaya yer olmadığı yönünde görüş belirtti.

Sanık İ.T’nin avukatı ise, istenen cezanın süresi ve İ.T’nin cezaevinde olduğu süre göz önüne alındığında sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme tahliye talebini reddetti.

Mahkeme, her iki taraf avukatının da ek süre talep etmesi üzerine duruşmayı 21 Mart’a erteledi.

 

“SİZİN ANANIZ BABANIZ YOK MU?”

 

Duruşma sonrasında Polat çiftçinin kızı Kadriye Çakmak, “Bu insanlar mı onlara saldıracak. Bu adam kendini savunamadı mahkemede. Anca bize küfür etti diyorlar. Benim annemin böğrüne vurdu, yere indirdi. Senin karını bilmem ne yapıyor dedi. Sizin ananız babanız yok mu?” diye tepki gösterdi.

Hamide Polat da “Dünya duysun. Okul müdürü 2 yaşlıyı, sağ tarafı felçli adamı dövdüler. Adalet bunlara acımasın” diye konuştu.

 

 


  Yaşlı çifti darp eden baba oğul hakkında nitelikli yaralamadan ceza talebi