31 MART’TA MORALLER DÜZELECEK | Güney Gazetesi Mersin

31 MART’TA MORALLER DÜZELECEK

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yerel seçimlerde mevcut 11 Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Balıkesir, Bursa, Manisa, Kırıkkale ve Kastamonu belediyelerini de kazanacaklarını ileri sürdü. “31 Mart’ta moraller düzelecek” diyen Başarır, “CHP’nin belediye başkanları, sandık kapandıktan sonra herkesin belediye başkanı olacak. O kapılar tüm partilere açık olacak” dedi.

31 MART’TA MORALLER DÜZELECEK


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi Mersin’de, Mezitli ilçe belediye başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer’in proje tanıtım toplantısına katıldı.

 

“EN ÇOK OYU ANKARA VE MERSİN’DE ALIYORUZ”

 

Günlerdir Mersin’in ilçelerini gezdiğini kaydeden Başarır, “İlk kez Mersin’de 13 ilçeyi alabilecek durumdayız. Emin olun çok başarılı olacağız. Kırgın olanlar var, 2023 seçimlerinden dolayı üzgün olanlar var. Şu anda yüzde 30’un çok üzerindeyiz. Ve en çok oyu Ankara ve Mersin’de alıyoruz. İstanbul’u, Antalya’yı kazanıyoruz. Bursa geliyor. Manisa geliyor. Balıkesir geliyor. Neresi geliyor biliyor musunuz? Kırıkkale geliyor, Kastamonu geliyor. Ve emin olun 31 Mart’ta moraller düzelecek. Genel başkanımız Özgür Özel’e inanıyorum. Ekrem İmamoğlu’na inanıyorum. Mansur Yavaş’a inanıyorum. Adana, Mersin belediye başkanlarımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“O KAPILAR TÜM PARTİLERE AÇIK OLACAK”

 

Başarır, “Mezitli’de yüzde 60’la Mersin Büyükşehir’i aldık, yüzde 70’le Yenişehir’i, Mezitli’yi aldık. O yüzde 30 bize oy vermedi. CHP’nin belediye başkanları, sandık kapandıktan sonra herkesin belediye başkanı olacak. O kapılar tüm partilere açık olacak” dedi.

 

 

SEÇER: KARŞIMIZDA RAKİP YOK

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Mezitli’deki eski CHP’li bağımsız adaya rağmen CHP adayı Ahmet Serkan Tuncer’in kazanacağına değindi.

Seçer, “Hiç kimse yanlış hesaba gitmesin. Hem Mezitli Belediyesini hem Büyükşehir Belediyesini rekor oyla kazanacağız. Biz CHP’li belediye başkanıyız. Bunu her yerde söylüyoruz. Ama şunu da söylüyoruz. Biz herkesin belediye başkanıyız. 2019’dan beri CHP Türkiye siyasetinde bir devrim yaptı. Birçok önyargıları kırdı bu belediye başkanları. Onlar bizim insanımız. Ak Partili de olsa, MHP’li de olsa, Demli de olsa, İyi Partili de olsa, Saadetli de olsa, Yeniden Refahlı da olsa onlar bizim insanımız. Biz herkesi kucaklayacağız. Karşımızda rakip yok. Rakip Cumhurbaşkanı, rakip Cumhur İttifakı, rakip hükümet olanakları. Onun için her zamankinden çok çalışmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.