“CHP’li belediyeler sayesinde, eşitlikçi politikalar uygulanacak” | Güney Gazetesi Mersin

“CHP’li belediyeler sayesinde, eşitlikçi politikalar uygulanacak”

CHP’li belediyeler sayesinde kadını özgürleştiren, eşitlikçi politikaları hayata geçireceklerini vurgulayan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Sadece belediye başkanlıklarında değil, muhtarlıklarda, belediye meclisi üyeliklerinde ve il genel meclisinde de kadın temsili artacak” dedi.

“CHP’li belediyeler sayesinde, eşitlikçi politikalar uygulanacak”


İLKAY ADALIOĞLU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları, eşit bir Türkiye inşası için mücadele ettiklerini vurguladı.

Kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığını söyleyen CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “İktidar, kadına yönelik şiddeti tolere edilebilir buluyor, kadın cinayetlerine sadece sayı olarak bakıyor. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ansızın hukuksuzca feshediyor. Kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar, şimdi de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u budamak istiyor. İktidarın yeni hedefinde eşit yurttaşlık hakkımızın ve laikliğin güvencesi olan Medeni Kanun var. Ancak; laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar. Haklarımızı bir torba yasaya doldurup, çöpe atma hayali kuranlara sesleniyoruz: haddinizi bilin” dedi.

 

“KADIN TEMSİLİ ARTACAK”

 

Genç, yerel seçimlerin iktidarın eşitsizliği derinleştiren politikalarına karşı bir yanıt olacağını belirtti. Genç, “Bu seçimde, partimiz 1.149 seçim çevresinde aday belirledi. Bu adayların 108’i kadınlardan oluşuyor. 27 kadın adayımız CHP’li belediyeler tarafından yönetilmekte olan seçim bölgesinde saha çalışmalarını sürdürüyor. 5 büyükşehirde, 6 ilde kadın adaylarımız yarışacak. Partimizin belirlediği tüm kadın adaylarımızın seçilmesi durumunda nüfusumuzun yaklaşık 15 milyonu; yani yüzde 18’i kadınlar tarafından yönetiliyor olacak.  Sadece belediye başkanlıklarında değil, muhtarlıklarda, belediye meclisi üyeliklerinde ve il genel meclisinde de kadın temsili artacak. Tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sayesinde kadını özgürleştiren, güçlendiren, eşitlikçi, katılımcı, halkçı ve sosyal demokrat politikaları hayata geçireceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm belediye başkan adaylarımız “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi” imzalıyor ve seçildiğinde belediyeyi şöyle yöneteceğine söz veriyor” diye konuştu.

Kadınlara ve demokrasiyi savunan erkeklere seslenen Genç, “Eşitlik için, özgürlük için, kardeşlik için, haklarımıza sahip çıkmak için, yoksulluğu bitirmek için, işsizliğe son vermek için, şiddeti durdurmak için, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak için, kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları ve hayvan hakları için, emeklilerimizin üç kuruşa muhtaç yaşamaması için, engelli yurttaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması için, laik, demokratik ve özgür bir Türkiye için gelin; 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim” ifadelerini kullandı.