Kızıltan: Reaksiyon gösteremedik | Güney Gazetesi Mersin

Kızıltan: Reaksiyon gösteremedik

Afyonspor’a yenilerek play-off yolunda yara alan Kırmızı Lacivertlilerde hüzün var

Kızıltan: Reaksiyon gösteremedik


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup 29. Hafta karşılaşmasında Hes İlaç Afyonspor’a 1-0 mağlup olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü yaşanıyor. 51 puanda kalarak 4. sıraya gerileyen Kırmızı Lacivertliler hafta sonu Diyarbekirspor’u konuk edecek.

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, “Afyon maçının kolay olmayacağını biliyorduk. Çok koşan çok kapanan agresif oynayan genç bir kadro. Bizden önceki deplasmanlarında Vanspor’u da çok zorlamışlardı. Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda da aynı şekilde idi. Bunun analizini doğru bir şekilde yaptık. Oyuncularımıza sürekli bundan bahsettik. Bizim takım olarak bu sezon genellikle puan kayıplarımız grubun alt sırasında bulunan takımlar. Bu maçlara gerektiği kadar konsantre olamadık. Kolayca kazanırız diyerek hafife aldık. Maalesef Afyon maçı öncesi oyuncularımızı ısrarla uyarmamıza, rakip takım kadar istememiz, konsantre olmamız gerektiğini söylememize rağmen maçta bunu aşamadık. Oyunun genelinde top bizde olmasına rağmen net pozisyonumuz olmadı. Rakibin sert, kapalı, agresif oyununa reaksiyon gösteremedik. Afyonspor haklı bir 3 puan aldı” dedi.

 

AFYON MAÇINDA FUTBOL BİZİ CEZALANDIRDI

Derbi niteliğindeki grubun üst sıralarındaki takımlarla oynadıkları maçlarda çok iyi oynayıp güzel sonuçlar aldıklarını vurgulayan Kızıltan, “O maçlara zihinsel anlamda çok daha iyi hazırlandık. Yıllarca bunu hem futbolcu hem teknik adam olarak yaşadığımız için bazen ne kadar anlatsanız da futbolcu kafasında o maçı kolay kazanacağını düşünüp inanıyorsa o zaman maalesef bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Futbolun şöyle bir gerçeği vardık. Eğer rakibini ciddiye almazsan futbol seni cezalandırır. Afyon maçında futbol bizi cezalandırdı” diye konuştu.  

 

“DİYARBEKİR MAÇINI KAZANACAĞIZ”

Diyarbekir maçına çok daha iyi konsantre olacaklarını anlatan Kızıltan şunları söyledi: “Bu maçta gerçek kimliğimizle kendi sahamızda taraftarımız önünde çok daha iyi mücadele edip iyi oynayarak pas yaparak rakibe izin vermeyen ve bizi bugünlere getiren futbolumuzu oynayıp kazanacağımıza inanıyorum.”