Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldı: Bunlarda vizyon yok | Güney Gazetesi Mersin

Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldı: Bunlarda vizyon yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde CHP’li belediyeleri hedef aldı.  Erdoğan, “Bunlarda vizyon yok. Program yok. Proje yok. Müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi çıkarlarıyla ilgili. Eskiler otu çek köküne bak derler. Bunlar bu. Bunların genel merkezleri, milletvekilleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun? Birbiriyle uğraşmaktan, birbirleriyle kavga etmekten gözleri ne şehirleri ne ülkemizi ne insanımızı görüyor. Kendi aralarında demlenmekten başka işe vakitleri kalmıyor” dedi. Erdoğan, MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Serdar Soydan’a destek istedi.

Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldı: Bunlarda vizyon yok


ABİDİN YAĞMUR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Mersin’de vatandaşlara hitap etti.

Mersin’in farklı kültürlerden insanların bir arada, kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğuna dikkan çeken Erdoğan, “Mersin ülkemizle birlikte dünyaya da kardeşlik dersi veriyor. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi Toroslar dağlarındaki Yörük çadırının dumanı tüttüğü sürece, ruhu yaşattığımız sürece Türkiye’nin sırtını yerine getiremez. Mersin Türkiye Yüzyılının öncülüğünü üstlenecektir” dedi.

 

“MERSİNLİ TÜRKİYE YÜZYILINA HEYE DİYOR”

 

Mersin’in Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığında kendisine yüzde 40 oranında destek verdiğine değinen Erdoğan, “Mersin, bugün 85 bin kişiyle burada. Ben inanıyorum ki Mersin gümbür gümbür 31 Mart’a yürüyecek. Mersinli Türkiye Yüzyılına heye diyor. Okyanuslar ortasında güveneceğim tek kaptanım reisim diyor. Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer 31 Mart akşamı inşallah İstiklal Marşına var mısın Mersin? Mersin bu işi bitirdi” ifadelerini kullandı.

 

 

“BUNLAR BU. BUNLARDA VİZYON YOK”

 

Erdoğan, “21 yıldır Mersin’e sadece eser getirdik, hizmet getirdik. Muhalefet ne getirdi? Bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma hamleleriyle Mersinli kardeşlerimizin yanında olduk. Buna karşılık Mersin’e hiçbir yatırım yapmayanları siz çok iyi biliyorsunuz. Burada hangi belediye vardı? Cehape belediyesi. Cehape belediyesi Mersin’e ne verdi? Öyleyse güzel Mersin’imizi bir daha onlara teslim edemeyiz. Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak Mersin’in tamamında destan yazalım. Buna hazır mıyız? Buna var mıyız? Sadece istismar siyasetiyle bu şehrin önünü tıkayanlara, kendi mensuplarından bile tahammül edemeyenler görüyoruz. Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında herhangi bir gündemlerine rastlayamazsınız. Bunlarda vizyon yok. Program yok. Proje yok. Müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi çıkarlarıyla ilgili. Hevesleri sadece makamlardan ibaret. Eskiler otu çek köküne bak derler. Bunlar bu. Bunların genel merkezleri, milletvekilleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun? Birbiriyle uğraşmaktan, birbirleriyle kavga etmekten gözleri ne şehirleri ne ülkemizi ne insanımızı görüyor. Kendi aralarında demlenmekten başka işe vakitleri kalmıyor. Mersin’e bakmak için bırakın iradeyi niyet sahibi bile değiller” dedi.

 

“MERSİN ZÜBÜK SİYASETÇİLERİ TAŞIMAK ZORUNDA DEĞİL”

 

CHP’li belediyelerin verdikleri hiçbir sözü tutmadıklarını ileri süren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Verdikleri sözlerden hangisini hayata geçirdiler? Mersin’i bırakın ileri götürmek geriye götüren bunlar değil mi? Dişe dokunur bir yatırım yapmadan Mersin’e vakit kaybettirenler bunlar değil mi? Tek çivi çakmadan günlerini gün edenlere artık hesap sormayacak mısınız? Verdikleri sözlerden hangisini hayata geçirdiler? Mersin'i gerileten bunlar değil mi? Şehrin yıllarını çalan bunlar değil mi? Mersin lafa gelince mangalda bırakmayan ama tuğla üstüne tuğla koyamayan zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu Atatürk istismarcılarının, bu DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım. Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleyerek, Türkiye yüzyılı belediyecilik ışıklarını Mersin’in semalarına salalım.”

 

 

HAVALİMANI İÇİN TARİH VERMEDİ

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına bir süre ara vererek Mersin’de hayata geçirdikleri yatırımların anlatıldığı bir video izletti.

Havalimanı konusunda tarih vermeyen Erdoğan, havalimanı bağlantı yolunu kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“31 Mart’tan sonra yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çok daha fazlasını yapacağız. Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı olarak grup yönetimimiz bizim çok çok güçlü. Yerel yönetimlerde de sizler görevi Cumhur İttifakı'na verdiğiniz zaman ülkemizin dört bir yanını abad ederiz.  Mersin’i abad ederiz. Kimse bize dur diyemez. Türkiye bizim iktidarlarımız döneminde en büyük sınamalarından geçmiştir. Bu sınamaları da hep en güzel şekilde geçtik. Savunma sanayiinde yüzde 20’lerden aldık yüzde 80’lere çıkardık. Bunlar niye yapamadılar. Yıllarca iktidar oldular ama yapamadılar. Sadece götürdüler. Mersin’de, İstanbul ve Ankara’da götürdüler. Gelin 31 Mart akşamı güzel bir ders verelim.”

 

(FOTOĞRAFLAR İHA)