Kentkart Teknoloji A.Ş’den açıklama | Güney Gazetesi Mersin

Kentkart Teknoloji A.Ş’den açıklama

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı İmar İnşaat A.Ş’den çalışan 4 kişinin, bakkallara çalıntı Mersin 33 Kart sattığı, bu kişilerin görevden alındığı ve sattıkları belediye otobüsü kartlarının iptal edildiği basına ve gazetemizin haberlerine yansımıştı. Kentkart Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bir açıklama yayınlayarak Mersin’de faaliyetlerinin olmadığını, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalarının 2022 sonunda sona erdiğini, habere konu olayla Kentkart Teknoloji A.Ş’nin ilgisinin olmadığını bildirdi.

Kentkart Teknoloji A.Ş’den açıklama


Kentkart Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin, Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İmar A.Ş. ile 2012 yılında başlayan sözleşmesi 31.03.2022 tarihinde sona ermiştir. Bu tarihten sonra Kentkart markalı akıllı kartlar kullanıma kapatılmış olup İmar A.Ş. ile Şirketimiz arasında iş ilişkisi kalmamıştır. Şirketimizin sözleşme dönemi sona erdikten sonra İmar A.Ş. kendi kart sistemini kurmuş ve Mersin 33 Kart markasıyla şehirde elektronik ücret toplama hizmetini sunmaya devam etmiştir. Habere konu suç duyurusuna kart satış bayileri, Mersin 33 Kart satışından sorumlu İmar A.Ş. personelinin kendilerini dolandırdığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuşlardır. Kart satış bayilerinin ifade tutanaklarında “Mersin 33 Kart” markalı kartlardan bahsedilmesine rağmen haber içeriğinde Şirketimiz ile özdeşleşen “Kentkart” ibaresini kullanmak suça konu dolandırıcılık faaliyetinin Şirketimizce gerçekleştirildiği izlenimi uyandırmaktadır.

Şirketimiz Türkiye’de 30’dan fazla Dünya genelinde ise 50’den fazla şehirde Elektronik Ücret Toplama ve geliştirdiği diğer sistemleri kullanıcılara sunan ve devletimize milyonlarca TL vergi ödeyen 25 yıllık alanında öncü bir kurumdur. Kurulduğu günden bugüne kadar her daim başarı ve kalitesini ortaya koymuş ve kamuoyu nezdinde de bu şekilde anılmıştır.

Şirketimiz hakkında kamuoyunda yanıltıcı bir algı oluşturan bu gibi yayınlar yakından takip edilmekte olup, haberde yer alan gerçek dışı bilgilerin düzeltilmesi gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”