Sağın 30 yıllık kalesine sosyalist, çevreci aday | Güney Gazetesi Mersin

Sağın 30 yıllık kalesine sosyalist, çevreci aday

CHP, senelerdir MHP tarafından yönetilen Toroslar Belediye Başkanlığını bu seçimde sosyalist kökenli, çevre aktivisti Abdurrahman Yıldız ile kazanmaya çalışacak. Dem Parti’nin ve çok sayıda sosyalist partinin de destek verdiği Abdurrahman Yıldız, seçim çalışmalarına, doğduğu köyde başladı. Yıldız seçilebilirse 1994 yılında kurulan Toroslar Belediyesinin ilk CHP’li belediye başkanı olacak.

Sağın 30 yıllık kalesine sosyalist, çevreci aday


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’in dört merkez ilçesinden biri olan Toroslar, 1994’te kurulduğunda belediye başkanlığını ANAP kazandı. Sonraki 5 seçimde MHP Toroslar ilçesinde belediye başkanlığını kazandı.

CHP 31 Mart 2024 Seçimlerinde Toroslar Belediyesi için, kent uzlaşısı kapsamında sosyalist kökenli, çevre aktivisti Abdurrahman Yıldız’ı aday olarak çıkardı.

2019 seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi seçilen Abdurrahman Yıldız, 5 yıllık süre içinde özellikle çevre ve imar konusundaki çıkışlarıyla Mersin kamuoyunun dikkatini çekti.

Abdurrahman Yıldız’ın başkan adaylığına Dem Parti’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sol/sosyalist parti de destek veriyor.

 

“BU KENTİ BERABER YÖNETMEYE VAR MISINIZ?”

 

Abdurrahman Yıldız, 31 Mart Seçimlerine dönük çalışmalarını doğup büyüdüğü köy olan Toroslar’a bağlı Aladağ’da başlattı.

Köyün girişinde patpat tabir edilen araçlardan oluşan konvoyla karşılanan Yıldız, köye traktörle girdi. Yıldız, köylüleriyle buluşmada yaptığı konuşmada, “Bugün buradan bir çıkış yapacağız. Özellikle buradan başlamamızın bir sebebi var. Ben bu köyde doğdum. Karakterimi bu köyde kazandım. İlk çalışmamızı dostlarımla, akrabalarımla, köylülerimle paylaşmak istedim. Sizden sadece oy istemeye gelmedim. Sizden istediğim şu: Bu kenti beraberce yönetmeye var mısınız? Yok musunuz? Eğer bunu başarabilirsek, hepimizin aklını Toroslar Belediyesinin yönetimi haline getirebilirsek ben eminim ki bambaşka bir Toroslar yaratacağız” dedi.

 

“TOROSLAR TEK AKIL TARAFINDAN YÖNETİLDİ”

 

Toroslar’ın Mersin’in en zengin, potansiyeli en yüksek ilçe olduğunu ancak ilçenin senelerdir bu zenginlikten faydalanamadığına dikkat çeken Yıldız, “Toroslar’ın tek eksiği tek bir akıl tarafından yönetilmesiydi. Ortak akılla yönetebilirsek Toroslar çok daha iyi, yaşanılabilir bir kent haline gelecek” dedi.

 

“MERALARIMIZIN, YAYLALARIMIZIN YAĞMA EDİLMESİNE KARŞIYIZ”

 

Toroslar ilçesinin kaynaklarının doğru kullanılmadığına, Toroslar’ın tarım alanlarının yok edildiğine dikkat çeken Yıldız, “Benim emsallerim bilir. Bizim çocukken ineklerimizi otlattığımız meralar şu an yazlık sitelere dönüştürülmüş durumda. Yazlık siteleri yeme şansımız yok. Yazlık siteler bize süt vermiyor, şeftali vermiyor, ekmek vermiyor. Ben yaz turizmine, yazın sıcaktan bunalan insanların yaylalara gelmesine karşı değilim. Ama bunun bir yağma haline getirilmesine karşıyım. Meraların, bahçelerin, tarlaların yok edilmesine karşıyım. İnsanlarımızı yeniden tarıma çekecek mekanizmaları kurmamız lazım. Belediyede yapacağımız imar planlarıyla bunları sağlayacağız. Bugüne kadar Toroslar’ı bu hale getirenler kaybedecekler. Biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

CHP’Lİ SİYASETÇİLERDEN DESTEK

 

CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’ın ilk seçim mitingine önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile Toroslar Belediye Başkan aday adayı olan Hasan Özalp Önal ve Galip Özkan da katılarak “bir aradayız” mesajı verdi.