Aktif ve daha sosyal yaş almayı öğreniyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Aktif ve daha sosyal yaş almayı öğreniyorlar

Yaş almış vatandaşların daha aktif bir yaşlılık süreci geçirmesi ve sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar İlçesi’ne bağlı Halkkent Emekli Evi üyelerini yaşlılık, aktif yaşlılık ve yaşlılık evreleri hakkında bilgilendirdi. Etkinlik sayesinde yaş almışl vatandaşlar, yaşlılık hakkında merak ettikleri sorulara yanıt buldular.

Aktif ve daha sosyal yaş almayı öğreniyorlar


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların daha aktif bir yaşlılık süreci geçirmesi ve sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla onların hem bilinçlenmelerini sağlayacak hem de huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nde Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Toroslar İlçesi’ne bağlı Halkkent Emekli Evi üyelerini yaşlılık, aktif yaşlılık ve yaşlılık evreleri hakkında bilgilendirdi. Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Yaşlı Destek Birimi’ de olduğunu hatırlatan Tanrıverdi aynı zamanda Büyükşehir’in yaş almış vatandaşlara evde sağlık ve bakım, temizlik gibi hizmetleri olduğunu da anlattı. Etkinlik sayesinde yaş almış vatandaşlar, yaşlılık hakkında merak ettikleri sorulara yanıt buldular.

 

 

 “YAŞ ALMIŞLARIMIZIN KEYİFLİ VAKİT GEÇİRMESİ İÇİN ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Halkkent Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, Emekli Evi’nden faydalanan üyelerin ihtiyaç duyduğu eğitimlere devam ettiklerini vurgulayarak, “Yaş almış vatandaşlarımıza yaşlılık ve yaşlanma sürecine ilişkin Gerontolog Cihan Tanrıverdi tarafından önemli bilgiler verildi. Yaş almış vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu evde sağlık ve bakım hizmetleri ile ilgili de bilgilendirildi” dedi. Emekli Evi üyelerinin keyifli vakit geçirmesi için ilerleyen günlerde sinema etkinliği de yapacaklarını aktaran Yeter, etkinliklerin artarak devam edeceğini vurguladı. (Haber Merkezi)