Güldür güldür ÇBK | Güney Gazetesi Mersin

Güldür güldür ÇBK

Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Zaragoza’yı sahadan silen Turuncu Lacivertliler farklı galibiyetle 7’den 77’ye taraftarını sevindirdi, Mersin’i düğün evine çevirdi

Güldür güldür ÇBK


HASAN KÜÇÜK  

 

Euroleague Women çeyrek final ilk maçında İspanya'nın Casademont Zaragoza takımını 17 sayı farkla 79-62 yenerek seride 1-0 öne geçen Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük sevinç yaşanıyor. Turuncu Lacivertliler Çarşamba günü İspanya’da oynanacak serinin ikinci maçını da alarak Final Four’a adını yazdırmak istiyor. ÇBK’da 4’lü finale kalan takımlardan birin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Final Four’un Mersin’de yapılması için çalışmalar başladı.    

 

İSPANYA’DA KAZANIP SERİYİ SONLANDIRMAK İSTİYORUZ”

 

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, serinin ilk maçında Avrupa’nın en iyi savunma yapan takımını yendikleri için mutlu olduklarını söyledi. Zaragoza’ya 79 sayı attıklarını ifade eden Ünlü, “Çok daha fazla atabilirdik belki ama Ceyhun hoca çok fazla üzerlerine gitmedi. Önemli olan kazanmaktı. Orada da kazanıp 2-0’la seriyi sonlandıracağımızı düşünüyorum. Orada bizi zor bir maç bekliyor. 10-15 bin seyirci ile oynuyorlar. Köklü ve bu işin kültürünü bilen bir kulüp. Ama oyuncularımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz.  Orada kazanıp seriyi sonlandıracağız” dedi.

 

 

SALONU DOLDURAN TARAFTARA TEŞEKKÜR

 

Salonu doldurarak kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür eden Ünlü, “Her ihtiyacımız olduğunda hep bizim itici gücümüz oldular. Gelip sadece maçı izlemekle kalmayıp yaptıkları tezahüratlarla oyuncularımızla birlikte savunmaya dahil olup rakibi bozmaya çalıştılar. Onlarda tribünden savunma yaptılar” şeklinde konuştu.

 

“FİNAL FOUR’U MERSİN’E İSTİYORUZ”

Final Four’un 4 takımdan birine verileceğini anlatan Ünlü şunları söyledi: “Final Four’a kaldığımız takdirde bize isteyip istemediğimizi soracaklar. Biz tabiki istiyoruz. Final Four’u buraya alırsak hem yarı final hem de finalde arkamızdaki itici gücümüz seyircimizle birlikte bu kupayı kaldırmak istiyoruz. Süper Lig’de de biz iddialıyız. Play-off serisinde de seyirciye ihtiyacımızı olacak. 1 buçuk ayda onlara çok muhteşem maçlar izleteceğiz. Yeni transferlerimizle bambaşka bir ÇBK’yı özlenen eski günlerdeki takımı izlettireceğimizi taahhüt etmiştik. Ancak insanlar transferler açıklanmamış ve kim olduklarını bilmiyorlardı. Soru işaretleri vardı. Zaragoza maçında gördüler ki zevk veren basketbolun güzel taraflarını gösteren, seyirciyi ayağa kaldıran ÇBK geldi. Mersinliler yepyeni, heyecanlı, istekli, savunan, atan, mücadele eden, asla vazgeçmeyen Çukurova izleyecek”