Heyecan fırtınası | Güney Gazetesi Mersin

Heyecan fırtınası

Üniversiteler Arası Muaythai Türkiye Şampiyonasında 69 üniversiteden 400 sporcu ringde derece arıyor

Heyecan fırtınası


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2024 Faaliyet programında yer alan ve Ünilig kapsamında yapılan Üniversiteler Muaythai Türkiye Şampiyonası hız kesmeden sürüyor. 69 üniversiteden 400’e yakın kadın ve erkek sporcu önemli şampiyonada kıyasıya mücadele ediyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Ünilig faaliyetlerini Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirdiklerini ifade ederek gençliğe ve genç öğrencilere sporun her branşında önem verdiklerini söyledi.

Ulusal ve uluslararası platformda faaliyetler yaptıklarını anlatan Günay, “Amacımız Türk gençliğini her alanda zirveye çıkarmaktır. Gençlerin spor ile başarıları artarak devam edecek Türk sporcularımız uluslararası arenalarda bayrağımızı her daim göndere çekeceklerdir. Muaythai sporunda Dünya Şampiyonuyuz. Bu yılda Katar'da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Muaythai Şampiyonasında zirvede kalacağız” dedi.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ise “Muaythai günde güne gelişerek bugünlere geldi. Artık Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında Türkiye Muaythai Federasyonu olarak milli takımımız bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşı’nı okutuyor” diye konuştu.