“En üst makam halkındır” | Güney Gazetesi Mersin

“En üst makam halkındır”

CHP’den istifa ederek bağımsız aday olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “1 Nisan’a kadar, sadece parti üyeliğinden geçici olarak ayrılmak zorunda bırakıldım. Sosyal demokrat kimliğimle Bağımsız olarak sadece ve sadece size güvenerek yola çıktım. En üst makam halkın makamıdır” dedi.

“En üst makam halkındır”


2 dönem üst üste Mezitli Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’li Neşet Tarhan, parti tarafından yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etmiş ve bağımsız aday olmuştu.

Neşet Tarhan, belediyenin düzenlediği Betül Demir konserinde Mezitlililere seslenerek adaylık sürecini anlattı. Neşet Tarhan şunları söyledi:

 “Makam sevdasıyla değil, Mezitli sevdası ile size hizmet verdim. Alnım açık, başım dik olarak huzurunuzdayım. Göreve devam etmek ve bir dönem daha görev almak üzere partime başvurumu yaptım. Bütün anketlerde önde olduğum açıklandı, ilçe örgütümüz oybirliği ile iki önemli karar aldı, birincisi temayül yoklaması ile adayın belirlenmesi, alınan 2.ci karar ise benim aday belirlenmem yönünde idi. Bu iki karar da yok sayıldı. Başkanlık dönemimdeki hizmetlerimizi çoğunuz biliyorsunuz. Bütün personelimizle canla başla, büyük bir gayretle size hizmet verdik. Son aşamaya kadar sürekli anketlere göre yeniden Mezitli adayının değerlendirileceği söylemine karşın değişiklik yapılmadı. Kısa zaman önce aday gösterilmediğimi şaşkınlıkla öğrendim. Bir konuyu anlayamıyorum; Halkın tercihi, ilçe örgütünün kararları neden yok sayılıyor. Kamuoyu araştırmaları neden yok sayılıyor? Genel merkezimiz hangi tercihi hangi yöntemle yapıyor. 4 milletvekilinden üçünün görüşü niçin alınmıyor. Bunun için bir gerekçesi var mı? Bu açıklamayı beklesem de alamadım. Ve sonunda;1 Nisan'a kadar, sadece parti üyeliğinden geçici olarak ayrılmak zorunda bırakıldım, sosyal demokrat kimliğimle bağımsız olarak sadece ve sadece size güvenerek yola çıktım. Bağımsız olarak adaylığımı ilk defa huzurunuzda açıklıyorum. En üst makam halkın makamıdır. En güzel, en güçlü ittifak halkın ittifakıdır. Yarınlar fikri ve vicdanı hür insanlarındır. Hepinizi saygıyla sevgiyle kucaklıyorum.”