Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır | Güney Gazetesi Mersin

Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır

Akdeniz Belediyesi ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, geri dönüşümün önemi atıkların farklı alanlarda kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla liseler arasında düzenlenen “Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır” adlı yarışmanın ödül töreni ve sergisi gerçekleşti.

Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır


Akdeniz Belediyesi’nin yenileyip sanat galerisine dönüştürdüğü eski Muhakemat binasında organize edilen sergi ve ödül töreninde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Akdeniz’de kentsel dönüşüme önem ve öncelik verdik. Ne alaka diyeceksiniz? Bizim bölgemizde ağırlıklı olarak kömür ve odun yakılıyor. Fosil yakıtları kullandığınız zaman karbon monoksit değerleri çok fazla. Zehirli havayı soluyorsunuz. Bu nedenle kentsel dönüşüm ve beraberinde doğalgazı önemsiyoruz. Dolayısıyla yaşanılır bir dünya için hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da konuşmasında, son yıllarda atıkların geri dönüşümüyle ilgili ciddi bir kamuoyu gündemi oluştuğunun altını çizerek, “Çünkü sınırsız bir ihtiyaç ve talep doğrultusunda alım gerçekleştiriyoruz. Bu alımlar neticesinde de atıkların çokluğuna zemin oluşturuyoruz. Bu konuda silkelenip, kendimize gelip alacak olduğumuz ürünlerin istek değil ihtiyaç olmasını dikkate alarak ve bugün dünyanın birçok yerinde bizim israf ettiğimiz ürünleri, kullanmak için ihtiyaç sahibi olan insanları da göz önünde bulundurarak, önceliğimiz atık oluşturmamak olmalı. Ondan sonra ileriye dönüşüm, olmadı geri dönüşüm aşamasına geçmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren birbirinden farklı eserlere imza atan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Geri dönüşümün önemi ve atıkların farklı alanlarda kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmaya kent genelindeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim veren 35 farklı okuldan 132 öğrenci başvuru yaparak farklı eserler gönderdi. Komisyonunun değerlendirmesi sonucunda 20 okuldan 43 eser finale kalarak sergilenmeye değer görüldü.  (Haber Merkezi)