Dördüncü sıraya düşürdüğü İyi Partide istifalar başlayınca panikledi | Güney Gazetesi Mersin

Dördüncü sıraya düşürdüğü İyi Partide istifalar başlayınca panikledi

Mezitli, Silifke ve Anamur’da İyi Parti yöneticilerinin partilerinden istifa ederek CHP’li belediye başkan adaylarını destekleme kararı alması İyi Parti’nin Mersin örgütlerini dizayn etmeye çalışan Burhanettin Kocamaz’ı panikletti. Kocamaz, partililerin istifasını hakaretlerle karşıladı, CHP’li belediye başkan adaylarını “operasyon” yapmakla suçladı.

Dördüncü sıraya düşürdüğü İyi Partide istifalar başlayınca panikledi


Haber/Analiz: Abidin Yağmur

2019’da yapılan seçimlere evraklarını zamanında vermeyerek katılmayan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 yıl boyunca Büyükşehir’e yeniden aday olacağı söylentisini yayarak gezmiş, bu söylenti eşliğinde İyi Parti örgütlerini dizayn etmeye çalışmıştı.

Kocamaz, üye yazarak partideki önseçimde birinci oldu ancak 2023 Mayıs seçimlerinde partisinin Mersin’de dördüncülüğe gerilemesine neden oldu. İyi Parti’nin vekil sayısı o seçimde bire düştü

 

ADAYLIKTAN KAÇTI, PARTİLİLERİ ORTADA BIRAKTI

 

Partisindeki bu kan kaybı üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmaktan da vazgeçen Burhanettin Kocamaz, genel başkan Meral Akşener’in ısrarlarına rağmen aday olmayarak minderden kaçtı. Kocamaz böylece 5 yıldır dizayn etmeye çalıştığı, umut verdiği partililerini adeta ortada bıraktı. İyi Parti, CHP ve MHP’nin adaylarına göre çok da tanınmayan bir adayla Büyükşehir seçimlerine gitmek zorunda kaldı.

 

ADAYI YOK SAYDI, PARTİYE AYAR VERMEYE ÇALIŞTI

 

Kendisi aday olmayan Burhanettin Kocamaz, İyi Partinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Özkan’ı da görmezden geldi, yok saydı.

Kocamaz, partisinin adayıyla ilgili ne paylaşım yaptı ne de çalışma yürüttü. Partisinin adayına sahip çıkmamasına rağmen parti örgütlerini dizayn etmeye çalışan Kocamaz’ın, Akdeniz ilçesinde de kendi partisinin adayını değil, AKP’li adayı desteklediği iddiası, “Bu seçimlerde Vahap Seçer’e karşı çalışacağım” deyip ilçe belediyeleriyle ilgili bir açıklama yapmaması partide bardağı taşıran son damla oldu.

Birçok ilçede İyi Parti tabanı, CHP adaylarının desteklenmesi eğilimini yüksek sesle dile getirdi. Mezitli, Silifke ve Anamur’da partisinden istifa eden İyi Partililer CHP’ye geçti.

 

DEMOKRATİK HAKKINI KULLANIP İSTİFA EDEN VATANDAŞA HAKARET ETTİ

 

Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde yazdığı bir yazıda, bazı milletvekillerinin ve partililerin Vahap Seçer’den rahatsız olduğunu ileri sürmüş ve CHP içinde tartışma yaratmaya çalışmıştı.

Kocamaz’ın bu çabası yankı bulmadığı gibi kendi partisinden istifalar oldu. Kocamaz, bunun üzerine CHP’yi operasyon yapmakla suçladı.

Kocamaz, demokratik hakkını kullanıp İyi Partiden istifa eden vatandaşlara hakaret etti.