“Sınır güvenliğimiz yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Sınır güvenliğimiz yok”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kırmızı bültenle aranan bir IŞİD militanının Akkuyu Nükleer Santrali’nde yakalandığını söyleyerek, Türkiye’de sınır güvenliğinin olmadığına dikkat çekti.

“Sınır güvenliğimiz yok”


ELVAN KONUK

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Milletvekili Başarır, “Akkuyu’daki her rezaleti burada 7 yıldır konuşuyoruz. İşçi ölümlerini konuşuyoruz. Rusya’nın tamamen buranın yönetimini ele geçirdiğini söylüyoruz. Radar sistemi, güvenliği söylüyoruz ama bugün büyük bir rezaletin daha olduğunu gördük. Maalesef ülkemiz sınırlarımız güvenli olmadığı gibi, ne olduğu belirsiz insanlar her yerden çıkabiliyor. Kırmızı bültenle aranan bir IŞİD militanının Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalıştığını gördük” dedi.

 

“DÜNYADA ARANAN EN AZILI KATİLLER ÜLKEMİZDEN ÇIKIYOR”

 

Meclisten iktidara seslenen Başarır, “Bir IŞİD militanı Nükleer santralde sahte kimlikle çalışıyor. Bundan daha büyük bir rezalet bir ülke için var mı? Yani iki askerimizi diri diri yakan iki IŞİD militanı Antep ve İstanbul’dan çıkıyor, daha beteri kırmızı bültenle aranan bir tanesi de Mersin Akkuyu’dan çıkıyor. Böyle bir güvenlik böyle bir anlayış olabilir mi? Ama maalesef mafya babaları IŞİD terör örgütü üyeleri ya da dünyada aranan azılı katiller ülkemizden çıkıyor. Bu da sınır güvenliğinin olmamasından kaynaklanıyor” diye konuştu.