“Mersin’e yatırımlarımız 150 milyar lirayı aştı” | Güney Gazetesi Mersin

 “Mersin’e yatırımlarımız 150 milyar lirayı aştı”

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, “Biz, Mersin olarak çok şanslıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Mersin’e çok önem veriyor. Kabine üyelerimiz sık sık Mersin’e geliyor. Mersin’e yatırımlarımız artarak devam ediyor. Mersin’e yatırım konusunda 150 milyar lirayı aşmış durumdayız” dedi.

 “Mersin’e yatırımlarımız 150 milyar lirayı aştı”



AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Kanal 33 TV’de Siyasetin Nabzı programının canlı yayın konuğu oldu.

 

“HAVALİMANI KONUSUNDA GECİKTİK, HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı ile ilgili konuşan Kıratlı, “Bu konuda öncelikle özeleştiri yapmalıyız. Havalimanı konusunda geciktik. Halkımızdan, insanlarımızdan özür diliyorum. Birçok kez tarihler verildi ama maalesef birçok kez ertelenmek zorunda kaldı. Bana hep sorduklarında tarih vermediğimi ama yakın bir tarihte açılışını yapacağımızı söyledim. Bana göre Çukurova Havalimanı şu anda bitmiş durumda. Açılış noktasında inşallah en kısa sürede açılışını yapacağız. En son ziyaretimde gördüm ki sadece peyzaj anlamında eksikler var. Size şöyle bir bilgi de vereyim. Oranın hem otoban bağlantısı var hem de Mersin’den başlayıp Gaziantep’e kadar giden hızlı tren hattımız var. Hızlı tren hattı da havalimanının içerisinden geçiyor. Mersin’den giden bir yoldu 2 saat 15 dakikada Gaziantep’e gidebilecek” ifadelerini kullandı.

 

“ÇEŞMELİ TAŞUCU İKİ ETAP HALİNDE 3 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

 

Çeşmeli Taşucu yoluyla ilgili de konuşan Kıratlı, “Projenin birinci etabı 42 kilometreden oluşan Çeşmeli Kızkalesi etabı. İkinci etabı ise Kızkalesi Taşucu şeklinde olacak. Bölgeyi bilenler aslında beni daha iyi anlayacaktır. Biz genel seçimler öncesinde projenin temelini attık. Çeşmeli’den Erdemli’ye gidene kadar bir sıkıntı yok ancak Erdemli’den Silifke’ye kadar SİT alanlarıyla karşılaştık. 2-3 metre kazdıktan sonra gördük ki muazzam SİT alanları ortaya çıktı. Oradaki tarihi yok etmek istemedik. Projenin o dönemki maliyeti 4 milyar lira civarındaydı. Biz bunu bakanlığımızla oturduk istişare ettik. Oradaki doğal güzellikleri kaybetmek istemiyoruz dedik. Bakanlığımız bu konuda yeniden bir revize çalışması yaptı. Projenin yeni maliyeti 8 milyar lirayı aşmış durumda. Bizler bu durumu kabul ettik, fakat kabul etmeyeceğimiz tek şey buradaki doğal güzellikleri yok etmemek. Mersin medeniyetler şehridir. Biz bu mirası gelecek nesillerimize aktarmak zorundayız. Ve bu noktada da Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Fiyat artışına rağmen projeyi onayladı. Şu anda iki lokasyonda çalışmalar devam ediyor. Bir tanesi Çeşmeli otoban çıkışında, diğeri de Erdemli’nin üst tarafında tünel çalışması devam ediyor. 42 kilometrelik ilk etabın 10 kilometresi tünellerden oluşuyor ve yerin 20 metre altından geçtiğimiz tüneller var. Tünellerdeki amaç ise sadece oradaki doğal SİT alanlarına dokunmamak. Bölgenin ekolojik yapısını bozmamak. Bütün derdimiz, tasamız bu. Yine yaklaşık 2,5 kilometrelik viyadüğümüz var. Projeyi yapan firma güçlü bir firma, 3 yılda tamamlanacağını beyan ediyorlar fakat biz 3 yıl süreceğini düşünmüyoruz. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Projeyi de yakından takip ediyoruz” dedi.

“HAYALİM OLAN MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ YÜKSELMEYE BAŞLADI”

 

Sağlık konusunda da AK Parti hükümeti olarak Mersin’e önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı, “Ülke yönetmek vizyon işidir. Muhalefetin o dönemde bizi eleştirdiği ve yapamazlar dediği Şehir Hastanesini Mersin’e kazandırdık. Anamur’da, Mut’ta, Gülnar’da, Silifke’de, Tarsus’ta 600 yataklı devlet hastanesi yaptık. Şimdi Mezitli’de, benim de hayalimden biridir orası. Mezitli’de şu anda yapımı devam ediyor. 150 yataklı, istenildiği takdirde 200 yatak kapasitesine çıkabilen, içerisinde 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi, 11 ameliyathanesi olan muazzam teknoloji ile donaltılmış kamu yatırımı oluyor orada. Vatandaşlarımız dünyanın neresinden bizi ararlarsa arasınlar özel ambulans uçağımızı gönderdik, o vatandaşımızı alıp getirerek burada tedavisini yaptırdık” diye konuştu. (Haber Merkezi)