Cumhur İttifakının 2 ortağı<br>Mersin’de kendi adaylarını çıkardı | Güney Gazetesi Mersin

Cumhur İttifakının 2 ortağı
Mersin’de kendi adaylarını çıkardı

2023 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı ortakları arasında yer alan Hüda-Parlı Faruk Dinç, AKP’nin Mersin milletvekili aday listesinin dördüncü sırasına konulmuş ve milletvekili seçilmişti. Hüda-Par, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ile yollarını ayırdı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç’i Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan etti.

Cumhur İttifakının 2 ortağı<br>Mersin’de kendi adaylarını çıkardı


ABİDİN YAĞMUR

Hüda-Par, Cumhur İttifakı ile etkili bir ortaklık kurduğu Mersin’de de yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakı ile yollarını ayırdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tahir Uysal’ın adaylığını ilan eden Hüda-Par, Kürt seçmenin yoğun olduğu, AKP ile Dem Parti’nin yarışmasının beklendiği Akdeniz Belediyesi için de Zübeyir Akbaş’ı aday gösterdi.

Hüda-Par Toroslar Belediye Başkanlığı için Abdurrahman Doğan’ı, Yenişehir Belediye Başkanlığı için Abdullah Ekinci’yi, Mezitli Belediye Başkanlığı için Abdulselam Cantay’ı, Tarsus Belediye Başkanlığı için Servet Aslan’ı, Mut Belediye Başkanlığı için Ömer Belen’i, Çamlıyayla Belediye Başkanlığı için Latif Akpınar’ı, Silifke Belediye Başkanlığı için Abdullah Duman’ı, Gülnar Belediye Başkanlığı için Ali Haydar Ucal’ı, Erdemli Belediye Başkanlığı için Tevfik Ayhan’ı, Bozyazı Belediye Başkanlığı için Murat Solak’ı, Aydıncık Belediye Başkanlığı için İsmail Eroğlu’nu, Anamur Belediye Başkanlığı için Cengiz Poyraz’ı aday gösterdi.

Hüda-Par, 2023 seçimlerinde Mersin’de kendi logosuyla seçime girmemiş, AKP logosu altında seçime girmişti. Bu nedenle Hüda-Par’ın 2023 sonu itibariyle Mersin’deki oy oranı tam olarak bilinmiyor. Hüda-Par 2018 genel seçimlerinde Mersin’de 4529 oy almış ve yüzde 0.4 oy oranında kalmıştı.

 

YENİDEN RAFAH PARTİSİ DE SAHAYA İNDİ

 

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakına destek veren partilerden Yeniden Refah Partisi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilan etti. Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde Mersin’de İzzettin Alkan’ı aday gösterdi. Cumhur İttifakının güçlü olduğu ilçelerden biri olan Erdemli’de de Mehmet Topçu Yeniden Refah Partisi adına yarışacak.

Yeniden Refah Partisi 2023 Seçimlerinde Mersin’de 11 bin 437 oy almış ve yüzde 0.92 oranında kalmıştı.

Mersin’de İyi Parti bazı ilçelerde belediye başkan adaylarını ilan ettiyse de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını henüz ilan etmedi. Dem Parti de Akdeniz Belediye Başkanlığı için eş başkan adaylarını ilan etti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise henüz aday çıkarmadı.

Dem Parti’nin, CHP ile Akdeniz ve Toroslar’daki olası seçim iş birliklerine göre Büyükşehir’e aday çıkarıp çıkarmamaya karar verileceği konuşuluyor.

Mersin’de şu ana kadar Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşen isimler şöyle: CHP-Mevcut başkan Vahap Seçer, MHP ve AKP- Serdar Soydan, Yeniden Refah Partisi zettin Alkan, Hüda-Par Tahir Uysal.