Siyasetçiye yakışmayan söylem | Güney Gazetesi Mersin

Siyasetçiye yakışmayan söylem

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın seçim bölgesi Mersin’deki mitingde “Kılıçdaroğlu’na ihanet ettiniz” diyerek kendisini protesto eden Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ferdi Koç ve bazı partililere “AKP trollerini atın buradan” demesinin yankıları sürüyor.

Siyasetçiye yakışmayan söylem


ABİDİN YAĞMUR

Mezitli Alevi Kültür Derneği üyeleri dernek binasında bir basın açıklaması yaparak Başarır’ı kınadı. Dernek adına açıklama yapan Mehmet Akif Aktaş, “Uzun zamandır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığından beri Aleviler ve siyaset konusu hep tartışılmıştır.  Sayın Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğu için seçim alamayacağı söylemleri bizleri üzmüştür, bizleri kırmıştır.  Birçok siyasi parti bunu açık dillendirmese de binlerce yıllık Alevi kültürü ve ezilmişliği bize insanların söylemlerinin arkasında neyi kast ettiğini göstermiştir.  Bu süreç içinde cumhurbaşkanlığının kaybedilmesi ve değişim söylemiyle gidilen kurultay sonunda Sayın Ali Mahir Başarır’ın yaptığı sevinç gösterisi üzüntümüzü kat be kat artırmıştır. Sonraki süreçlerde samimi tavrını göstermediğini için bizim kırgınlığımız devam etmiştir” dedi.

 

“HEPİMİZ ÇOK ÜZÜLDÜK. ÇOK DA KIRILDIK”

 

Ali Mahir Başarır’ın cumartesi günü belediye başkan adaylarıyla birlikte tanıtım toplantısı düzenlediğine değinen Aktaş,  “Bu tanıtımda Sayın Başarır’ın konuşması sırasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun adının geçmesi bizlerde bireysel tepkilere neden olmuştur. Bu tepkiler sonucunda sayın vekilin bizi bilerek ya da bilmeyerek Sarayın ve AKP’nin trolü ilan etmesi istenmeyen sonuçlar doğurmuştur. O gün gerçekten hepimiz çok üzüldük. Çok da kırıldık. Oradaki tepkimiz oradaki belediye başkanlarına ve başkan adaylarına yönelik değildi. Oradaki tepkimiz Sayın Ali Mahir Başarır’a yönelikti” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ”

 

Siyasetçilerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Aktaş şunları söyledi:

“Çok kırılgan bir noktadayız. Siyasetçilerin cümle kurarken çok dikkatli olmasını bekliyoruz. Demokratik tepkiler, protestolar olabilir. Siyasetçi bunu olgunlukla karşılamalıdır. Alın bunları, götürün bunları demek hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Bizler burada yaşayan, siyasetin içinde olan ancak kurumlarımızı siyasete sokmayan insanlarız. Demokrasiyi, barışı, kardeşliği savunuyoruz. Bu süreçte barışı, demokrasiyi, kardeşliği savunan kimler varsa biz onların destekçisiyiz. Hiç kimseye kişisel tepkimiz yok. Bir yanlışa tepkiliyiz. Unutmayın ki Türkiye’nin barışa, sevgiye, kardeşliğe, dostluğa ihtiyacı var.”

 

DERNEK ÜYELERİNDEN TEPKİ: ADETA SİZ ÖZÜR DİLEDİNİZ

 

Alevi Kültür Derneği Mersin Şubesinin basın bildirisi bazı dernek üyelerinin tepkisini çekti. Dernek üyelerinden kimileri “Hakaret karşısında yeterince sert bir kınama değil” derken kimi dernek üyeleri ““adeta siz özür dilediniz” diyerek tepki gösterdi.

 

“ALEVİLER KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL”

 

Tepkiler üzerine Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ferdi Koç, “Eğer bizden sokaklara çıkmamızı istiyorsanız bu gücü sizin ortaya koymanız lazım. Cumartesi günü bunlar yaşanırken hiç kimse tepkisini ortaya koymadı. Tepki mi istiyorsunuz? O zaman çıkın sokaklara. Haykırın da kimin ne olduğunu görelim. Aleviler kimsenin arka bahçesi değil.  Aleviler koyun gibi yaşamak istemiyor. Aleviler birileri oy istedi diye gidip onlara oy verecek insanlar değil. Bundan sonra herkes haddini bilecek, yerini bilecek. Haddini bilmeyen insanlara Aleviler haddini bildirecektir” ifadelerini kullandı.

 


  Siyasetçiye yakışmayan söylem