Mersin, “İdman Yurdu” için seferber oldu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin, “İdman Yurdu” için seferber oldu

Kırmızı Lacivertliler SMS kampanyası ile yardım kampanyası başlattı. İlk bağış Vali Pehlivan’dan geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, milletvekilleri, iş insanları ve taraftarlar “hep destek tam destek” anlayışıyla harekete geçti.

Mersin, “İdman Yurdu” için seferber oldu


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu’na maddi kaynak sağlamak için SMS yardım kampanyası başlatıldı. Vatandaşların tüm cep telefonu operatörlerinden İdmanyurdu yazıp 3313’e kısa mesaj göndererek 33 TL bağış yapabileceği “Yeni Mersin İdman Yurdu El Ele 1. Lig Kampanya Lansmanı” Divan Otelinde gerçekleştirildi. Lansmana Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, siyasi parti belediye başkan adayları, MİY teknik heyet ve futbolcuları ve tribün liderleri katıldı.

 

 

SALTIK: MERSİN’İN YERİ SÜPER LİG’DİR

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, açılışta yaptığı konuşmada, El Ele 1. Lig’e SMS kampanyası ile şehrin takımın daha yukarılara taşımak için yola çıktıklarını söyledi. Saltık şöyle devam etti: “Zorlu bir grupta şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bir avuç gönül dostu arkadaşımızla, fedakarlıklarla bugünlere geldik. Mersin’imizin olmazsa olmaz yeri Süper Lig’dir. Hep birlikte, el ele, omuz omuza inşallah bu hedefe ulaşacağız.”

 

 

YİĞİT: İDMANYURDU YAZ 3313’E GÖNDER

MİY Basın Sözcüsü Halim Yiğit, kampanya ile ilgili bilgi vererek, “Tüm operatörler üzerinden İdmanyurdu yazıp 3313’e gönder, İdman Yurdumuzun başarılarına sende imza at. SMS kampanyamızın yanında ayrıca bağış kampanyamızda mevcut. Nakdi olarak yardım yapmak isteyenler  EFT ile kulübümüzün iban numarasına para gönderebilirler” diye konuştu.

Mersin İdman Yurdu sevdalısı Hacı Bayram Birinci ise kulübün MİY’in gerçek bir kulüp olması için muhakkak tesisi olması gerektiğini vurguladı.

 

 

KIZILTAN: MAHÇUP ETMEYECEĞİZ

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise takımı 3. sıraya kadar çıkaran oyuncularını tebrik ederek alınlarından öptüğünü söyledi.

Sekiz yıl MİY formasını giydiğini, futbolu bıraktıktan sonra uzun yıllar başka şehirlerde başarılı işler yapmasına rağmen Mersin’den ilk kez teklif aldığını ifade eden Kızıltan şunları söyledi: “Başkanıma teşekkür ediyor ve sesleniyorum, seni mahcup etmeyeceğiz. 100 yıllık Mersin İdman Yurdu asansör kulüp olmamalı. Bu kampanya, bu kulübün inşallah güzel bir tesisinin olmasına vesile olur. Toplanan paraların transferden önce tesise harcanmasının daha doğru olacağına inanıyorum.”

“HER OYUNCU BAŞIMIZIN TACIDIR”

Kamuoyunda “Hoca transfer istemiyor” gibi söylentilerin dolaştığını belirten Kızıltan, “Ben transfer isterim. Ama şu an bu takımı buraya getiren oyuncuların bir mali disiplini var. Onların durumunu, dengesini bozmayacak şekilde buraya alınacak her oyuncu başımızın tacıdır. Ben de bu kampanyayı destekliyorum” diye konuştu.

 

 

ÖZYİGİT: MİY’İ LAYIK OLDUĞU YERDE GÖRECEĞİZ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, “Hayat paylaşmakla güzel. En güzel paylaşım bir spor takımı etrafında toplanarak onunla birlikte o heyecanı, mutluluğu, sevinci ve hüznü paylaşmaktır.

Bu heyecanı sürdürmek için bu takımlarımızın layık olduğu yerde olmasını sağlamak gerekir. Önümüzdeki süreçte elimizden geleni yapacağız. Efsanemizi layık olduğu yerlerde göreceğiz” dedi.  

 

 

GÜLTAK: PROSEDÜRLER TAMAMLANIRSA 1 MİLYON LİRA DESTEK VERECEĞİM

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise Mersin’de İz bırakanlar müzesini açarak bir odasını Mersin idman Yurdu’na ayırdıklarını hatırlattı. Gültak, “Kanunlar gereği biz amatör kulüplere destek verebiliyoruz. Size 500 bin lira destek verecektim ama bir prosedür var, tamamlayın 1 milyon lira destek vereyim.” dedi.

 

KIRATLI: MİY MARKADIR

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ise konuşmasında şunları söyledi: “Mersin İdman Yurdu’na Mersin’in tüm ileri gelenleri sahip çıkacağız. MİY’i Mersin’in en iyi markası haline getireceğiz. Ne kadar büyük şirketleriniz olursa olsun, paranız gücünüz ne olursa olsun MİY bu şehrin ulusaldaki en önemli markasıdır. Bu markayı taraftarlarla beraber hak ettiği yere Süper Lig’e çıkaracağız.”

 

 

SEÇER: KENTİN İLERİ GELENLERİ BU TAKIMA SAHİP ÇIKMALI

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise başlatılan kampanyanın Mersin İdman Yurdu’na katkı sağlamak adına değerli ve önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı. Mersin İdman Yurdu’na yaptıkları katkıları anlatan Seçer, desteklerinin gelecekte de devam edeceğini belirtti. Mersin İdman Yurdu’nun daha üst başarıya ulaşabilmesi için kentin ileri gelenlerinin takıma sahip çıkması gerektiğini belirten Seçer şöyle devam etti: “Bu işler parayla oluyor. Reklam verecek, sponsorluk yapacak bir şekilde onunla bir illiyet kuracak, bir gelir aktaracak, bir ortam hazırlayacak. Kampanyanın başarılı geçmesini dileyen Seçer, “Asıl önemli olan daha büyük katkılar sağlayacak çalışmaları yapmaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevcut koşullarımıza ve imkanlarımıza göre makul olan her türlü desteği Mersin İdman Yurduna vermeye hazırız.” dedi.

 

 

VALİ PEHLİVAN: YÜKÜ PAYLAŞMALIYIZ 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise geçmişte başarılı ve sıkıntılı günler yaşayan ve Süper Lig’i tatmış bir takım olan MİY’in 2. Ligde mücadele ettiğini ifade ederek, “Şu an adım adım yukarı tırmanıyor. 2. Ligde 43 puanla 3. sırada. Zorluklarla başlanan sezonda beklenenin üstünde bir performans sergilenerek bu aşamaya geldi. Şimdi hedef play-off. Ondan sonra da şampiyonluk” diye konuştu.

Bayburt Valisi iken o zaman Bayburtspor’un Teknik Direktörü olan Özcan Kızıltan ile birlikte Bayburtspor’u 3. Ligden 2. Lige çıkardıklarını hatırlatan Vali Pehlivan, “İnşallah aynı uğur burada gerçekleşir. Basamakları çıktıkça yük giderek ağırlaşıyor. Bu yükün paylaşılması önemli hale geliyor. Buraya gelmemizin nedeni oluşan bu yükü paylaşmak. Paylaşımı mümkün olduğu kadar tabana yaymak. Profesyonel kulüpler için resmi kurumların resmi bütçesi olmuyor. Ama biz elimizden geldiği kadar imkânı olanları teşvik etmeyi çağrıda bulunmayı bir vazife edindik” dedi.

“DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR”

Kampanyanın damlaya damlaya göl olur atasözü gereği amacına ulaşacağını vurgulayan Pehlivan sözlerini şöyle noktaladı: “Her kademedeki vatandaşımızın hangi işle uğraşıyorsa uğraşsın bulunduğu yerlerden mesaj atarak buna katkı sağlayacaktır. İş dünyasından da bu kampanyaya toplu katkılar bekliyoruz.  Buradaki temel amaç kaynak tedarikinden daha önemli bir farkındalık oluşturmak. Şehrimizin bir takımı var. Başarı yolunda adım adım ilerliyor. Ben de hiçbir şey yapamıyorsam bir mesaj atarak bir selam, bir başarı dileği, bir katkı vermiş oluyorum anlayışıyla devam ettirirsek takımı desteklemiş oluruz.”

Vali Pehlivan konuşmasının ardından cep telefonu ile İdmanyurdu yazıp 3313’e mesaj göndererek kampanyayı başlattı. Vali Pehlivan konuşmasının ardından herkesi hafta sonu

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Kırşehir Belediyespor ile yapacağı maça davet etti.