SMA’lı Yiğit Aras’a destek | Güney Gazetesi Mersin

SMA’lı Yiğit Aras’a destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, SMA Tip-1 kas hastası Yiğit Aras Tunç ve ailesini ziyaret etti. Aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Seçer, Mersin’de Yiğit Aras dahil 5 çocuğun SMA ile mücadele ettiğini belirterek, “Ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapar ve destek oluruz” dedi.

SMA’lı Yiğit Aras’a destek


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, SMA Tip-1 kas hastası 6 yaşındaki Yiğit Aras Tunç ve ailesini ziyaret etti.

Mersin’de yaşayan, 6 aylıkken SMA Tip-1 tanısı konulan ve 4 doz Spinraza alan Yiğit Aras 5. dozu alamadı. Tedavi sürecinde 2 defa kalbi duran Yiğit Aras’ın ‘Zolgensma’yı alabilmesi için gereken kiloda kalması gerekirken, ilacın etkisini kaybedeceği kiloya ulaşmasına sadece 800 gram kaldı. Hedeflenen kiloyu hızla geçtiği için seslerini daha çok duyurmak ve çocuklarını kurtarmak isteyen anne Yıldız Tunç ve baba Cevdet Tunç, Başkan Seçer’e ziyaret ve destek için seslenmişti.

Ailenin talebini karşılıksız bırakmayan Seçer, bulduğu ilk fırsatta Tunç ailesini ziyaret etti. Tunç ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Seçer, üzerlerine düşen her konuda yardımcı olacakları sözünü verdi. Mersin’de toplam 5 SMA hastası çocuk olduğunu hatırlatan Seçer, “Arkadaşlarımız sizinle zaten iletişim halinde. Sizin de talebiniz üzerine ziyaret etmek istedik. Elimizden geldiğince her yere ulaşmaya da gayret ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Çocuklarını yaşatmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını kaydeden baba Cevdet Tunç, “Biz yayınlara da katıldık. Şuan yüzde 56’dayız. Tedavi için gereken kilosuna da az kaldı. O kiloyu da alırsa tedavisi başlayacak. Çalışmak zorunda olduğum için stant kuramıyoruz, sizden bu konuda da yardım bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)